DA LI JE VRANJANKA PREMINULA ZBOG NEDOLASKA HITNE POMOĆI: Porodica oblepila grad umrlicama kojima okrivljuje lekare za njenu smrt
Foto: Južne Vesti/I.M

tekst zbunio vranjance

DA LI JE VRANJANKA PREMINULA ZBOG NEDOLASKA HITNE POMOĆI: Porodica oblepila grad umrlicama kojima okrivljuje lekare za njenu smrt

Srbija -

Da li je Vranjanka preminula zbog nedolaska Hitne pomoći?; foto: JV arhiva Na umrlicama koje su izlepljene po Vranju, porodica preminule žene tvrdi da je umrla "zbog neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe Hitne pomoći grada Vranja“. Dok komšije tvrde da je Hitna pomoć odbila da dođe po pozivu, u vranjskom Zdravstvenom centru kažu da je formirana Komisija za vanredni stručni nadzor i obavešten je zdravstveni inspektor.

foto: Kurir/T.S.

O neobičnom tekstu umrlice, koja je zbunila mnoge Vranjance, a u kome se, osim da je preminula Vesna Zdravković Simović i da će biti sahranjena danas u Vranju, iznose ozbiljne optužbe na rad Hitne pomoći, govore i komšije i prijatelji ove porodice i potvrđuju navode.

Tog dana se ona već javljala lekaru, ali nije bilo ništa strašno. Ujutru joj je opet pozlilo i kažu da Hitna pomoć nije htela da dođe - priča komšinica.

Suprug preminule će najverovatnije izneti, nakon sahrane, detalje u javnost i pokušaće da dokaže "propust“ lekara.

Zdravstveni centar formirao komisiju

Direktor vranjskog Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković se nakon što od sinoć nije odgovarao na pozive novinara, nakon objavljivanja teksta Južnih vesti, javio i rekao da ne želi da komentariše slučaj, jer je "reč o osetljivoj stvari".

Menadžment je preuzeo sve mere kako bi se ovaj slučaj ispitao. Formirana je Komisija za vanredni stručni nadzor i obavešten je zdravstveni inspektor - rekao je Veličković.

foto: Profimedia

Dok poznavaoci procedure kažu da je ovakvu optužbu porodice moguće jednostavno dokazati, jer se svi pozivi Hitnoj pomoći snimaju, i da lje je nejasno da li je zaista dežurna ekipa odbila da izađe na teren i pruži pomoć sada već preminuloj ženi.

Podsetimo, ovo je drugi u nizu incidenata u vezi sa radom Hitne pomoći u Vranju, nakon što je nedavno pacijent ispao iz njihovog vozila i nastradao na licu mesta.

(Kurir.rs/Južne vesti, I.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) POLICAJKA "PALA" ZBOG UZIMANJA MITA! Tražila i do 500 evra za nezakonite radnje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track