(KURIR TV) KURIR U SELU DRUGOVAC! Oglasio se pop Nenad, a evo šta meštani kažu o njemu!
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen

postao poznat preko noći

(KURIR TV) KURIR U SELU DRUGOVAC! Oglasio se pop Nenad, a evo šta meštani kažu o njemu!

Srbija -

Sveštenika Nenad Obradović (65) iz sela Drugovac kod Smedereva, koga su fotografisali kako leži u traktorskoj prikolici pored kovčega sa pokojnikom na putu do seoskog groblja, ekskluzivno je za Kurir otkrio da nije bio pijan, nego da mu je pozlilo jer boluje od astme.

Dok jedna grupa meštana sve najbolje priča o popu Nenadu, ima i onih kojima nije pristastao za srce. Među njima je i meštanin Stevan Jovanović koji kaže da mu je pop jednom tražio 1.200 dinara kada mu je svetio vodicu.

"U moju kuću popovi su uvek dobro došli, a sveštenik Nenad nam je prvi put došao u kuću na slavu, kada sam ga pozvao da mi sveti vodicu. On mi je tada rekao da naplaćuje 1.200 dinara, ja sam mu tada rekao da ću mu dati 600 dinara, a ako donesem kolač u crkvu još 600, na šta mi je rekao da moram da mu dam pun iznos", kaže Stevan iz sela Drugovac.

foto: Vladimir Šporčić

On tvrdi da je pop bio pijan kada su ga stavili na prikolicu pored pokojnika.

foto: Printscreen/Kurir TV

"Ume da popije, a voli da ode i u kafanu gde čak i zapeva", kaže Jovanović.

Dragan Vesić sa druge strane može sve najbolje da kaže za sveštenika Obradovića, a dodaje da nije ništa strašno ako je pop malo popio.

foto: Vladimir Šporčić

Voja priča da je sveštenik cenjen u selu, ali da uvek postoje oni koji ga neće voleti.

foto: Printscreen/Kurir TV

"Uvek je bio dobar čovek, pošten i svakome je izašao u susret. Njemu je pripalo muka kada je bio na toj sahrani, a ne od alkohola. On nosi redovno pumpicu", kaže Voja.

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track