LEKARI POMORAVSKOG OKRUGA INTENZIVNO PRATE SITUACIJU: 9 obolelih od morbila, još 3 čeka analizu Torlaka
Foto: Nebojša Mandić

Prvi slučajevi se javili polovinom februara

LEKARI POMORAVSKOG OKRUGA INTENZIVNO PRATE SITUACIJU: 9 obolelih od morbila, još 3 čeka analizu Torlaka

Srbija -

Na području Pomoravskog okruga, devet osoba je obolele od morbila, a još troje je pod sumnjom i za njih se čeka potvrda bolesti iz Zavoda "Torlak", izjavila je danas načelnik Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje (ZJZ) u Ćupriji infektolog dr Vesna Stefanović.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

U Jagodini je četvoro obolelih, u Despotovcu četvoro i jedna osoba u Paraćinu, precizirala je Stefanović i dodala da je u ZJZ dijagnostikovana bolest za još dvoje obolelih, ali su oni bili iz Beograda i Aleksinca. Među obolelima je više dece, a "oboleli su uglavnom nevakcinisani ili nepotpuno vakcinisani", objasnila je Stefanović.

MORBILE SE ŠIRE SRBIJOM: Zabranjene posete pacijentima u bolnicama u Užicu, Prijepolju i Priboju

Ona je dodala da je dete iz Paraćina, koje je obolelo, pre utvrđivanja bolesti ležalo na Institutu za majku i dete iz Beograda odakle je donelo morbile.

foto: Printscreen

"Bolest pratimo, intenzivno, ljudi se kreći, u kontaktu su, i nije isključeno da obolelih bude i dalje", rekla je Stefanović. Prvi slučajevi oboljenja od morbila na području šest opština Pomoravskog okruga, javili su se polovinom februara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija/Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja