(FOTO) SVEČANOST U SUBOTICI: Vučić sa Orbanom na otvaranju sinagoge, okupljeni građani pozdravili dvojicu zvaničnika
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ceremonija na Trgu Jakoba i Komora

(FOTO) SVEČANOST U SUBOTICI: Vučić sa Orbanom na otvaranju sinagoge, okupljeni građani pozdravili dvojicu zvaničnika

Srbija -

SUBOTICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas oko 14.30 časova u Suboticu, gde će, zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, prisustvovati svečanom otvaranju za javnost rekonstruisane Sinagoge.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije ispred sinagoge razgovarao je sa građanima i sa predstavnicima jevrejske zajednice, a nakon toga je sa premijerom Mađarske ušao u sinagogu, gde se očekuje početak svečanosti. Nakon toga planiran je, kako je najavljeno, sastanak Vučića i Orbana, a zatim i obraćanje medijima.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Robert Sabadoš rekao je za da je ovo prvi put od 1945. godine pa do danas da je urađena obnova ovako značajnog jevrejskog hrama u Srbiji, te da to pokazuje jevrejskoj zajednici da predstavlja važan faktor u društvu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ono što je bitno jeste da jevrejska zajednica u Srbiji na ovaj način potvrđuje svoje prisustvo ovde. Poseban odnos Vlade Srbije i mađarske Vlade ukazuje na to da se jevrejska zajednica na ovom prostoru uvažava i predstavlja jedan od bitnih faktora u društvu u smislu odnosa prema manjinama, odnosno manjinskih naroda u Srbiji", rekao je Sabadoš.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track