Najnovije vesti

(FOTO) UGAŠEN POŽAR U ZRENJANINSKOJ PIVARI: Gust dim se nadvio nad gradom, Zrenjaninci s pokrivenim nosem i ustima prolazili Ulicom vojvode Petra Bojovića
Foto: MUP

Vatrogasci Brzo reagovali

(FOTO) UGAŠEN POŽAR U ZRENJANINSKOJ PIVARI: Gust dim se nadvio nad gradom, Zrenjaninci s pokrivenim nosem i ustima prolazili Ulicom vojvode Petra Bojovića

Srbija

NOVI SAD - U zrenjaninskoj pivari jutros je izbio požar, a nakon brze rekacije tamošnjih vatrogasnih ekipa, požar je lokalizovan i potom ugašen.

U zrenjaninskoj Vatrogasnoj službi je potvrđeno da je u pitanju bio podrumski požar, kao i da je intervencija izvršena sa pet vozila i 10 vatrogasaca.

Prema pisanju lokalnih medija, tokom prepodneva su Zrenjaninci sa pokrivenim nosem i ustima prolazili Ulicom vojvode Petra Bojovića, jer je dim bio vrlo gust, a građani su zastajali i na Pešačkom mostu u tom gradu sa kog se požar takođe mogao videti.

U Policijskoj upravi Zrenjanin je rečeno da u požaru nema nastradalih i povređenih.

Prema prvim nezvaničnim informacijama šteta nije velika. Detaljni podaci o uzrocima izbijanja požara, kao i materijalnoj šteti, biće poznati kasnije.

Zrenjaninska pivara postoji od 1745. godine, a današnja zgrada je sagrađena 1911. godine. Premda u njenim pogonima nema proizvodnje, ona je locirana u zgradi od velikog istorijskog značaja, tik uz obalu Begeja, a sadrži opremu od istorijske vrednosti, kao i mnogo funkcionalne opreme.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...