Najnovije vesti

VODA U ĆUPRIJI ISPRAVNA POSLE DVE NEDELJE: U Paraćinu i dalje zabranjena za piće
Foto: Profimedia

problemi sa vodom

VODA U ĆUPRIJI ISPRAVNA POSLE DVE NEDELJE: U Paraćinu i dalje zabranjena za piće

Srbija

Posle dve nedelje građani Ćuprije od danas imaju ispravnu vodu u vodovodnom sistemu, dok za Paraćince i dalje važi zabrana upotrebe vode za piće zbog zamućenosti.

Javno komunalno preduzeće Ravno obavestilo je građane da je, prema poslednjim analizama Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje, voda iz gradskog vodovoda u Ćupriji higijenski ispravna i može se koristiti za piće i pripremu namirnica.

Paraćinski Vodovoda je obavestio građane da voda nije za piće i prirpemu hrane zbog povišene mutnoće.

Prema važećem Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće dozvoljena vrednost za mutnoću je 1 NTU za vodovode iznad 5.000 stanovnika, a za vodovode do 5.000 stanovnika dozvoljena je mutnoća do 5 NTU.

Analize koje je radio ZZJZ iz Ćuprije pokazuju da se vrednost mutnoće kreće u intervalu od 0 - 4,9 NTU, a u najvećem delu mreže je ispod 1 NTU zbog mešanja vode sa izvorišta i vode iz bunara.

Pošto naš vodovod ima više od 5.000 stanovnika, za nas je gornja granica 1 NTU, tako da još uvek važi obaveštenje da voda nije za piće i spremanje hrane. O svim daljim rezultatima analiza vode obaveštavaćemo javnost kako nam budu pristizale iz ZZJZ, stoji u saopštenju paraćionskog Vodovoda.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...