Jedinstvena cena taksi prevoza u Jagodini

Jedinstvena cena taksi prevoza u Jagodini

Srbija -
Kilometar vožnje u prvoj tarifi, koja se primenjuje od šest do 21 sat, biće 75 dinara, dok će u drugoj tarifi, koja se primenjuje od 21 do šest sati i za vreme vikenda i praznika, kilometar vožnje biti 80 dinara

JAGODINA - Odbornici Skupštine grada Jagodine doneli su danas odluku o jedinstvenoj ekonomski najnižoj ceni auto taksi prevoza u gradu.

Kilometar vožnje u prvoj tarifi, koja se primenjuje od šest do 21 sat, biće 75 dinara. Tarifa dva primenjivaće se od 21 do šest sati i za vreme vikenda i praznika, a kilometar vožnje biće 80 dinara.Treća tarifa (vožnja van grada za vreme vremenskih nepogoda) stajaće po kilometru 95 dinara. Start za sve tarife je 25, a čekanje po času 700 dinara, stoji u odluci.

U obrazoloženju se ističe da su "u poslednje vreme sve veći pojedinačni zahtevi za povećanje cena taksi prevoza, što bitno utiče na standard stanovništva, a jedinstven cenovnik se donosi kako bi putnici bili u ravnopravnom položaju pri korišenju taksi prevoza".

Odluka će stupiti na snagu za osam dana.

Odbornici su odlučili i da se Privrednom preduzeću za proizvodnju i trgovinu "Jela" umanji cena uređivanja građevinskog zemljišta za 50 odsto radi izgranje nove proizvodne hale gde se stvaraju uslovi za zapošljavanje 150 mladih radnika.

"Jela" će polovinu platiti pri zaključivanju ugovora, a preostali iznos u tri šestomesečne rate, stoji u obrazloženju odluke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja