Najnovije vesti

ZA JEDNU NOĆ UNIŠTEN TRUD KIKINDSKOG PČELARA: Nepoznati huligani iz čiste obesti isprevrtali, išutirali i izlomili 71 košnicu
Foto: S.U.

Nije cunami, nego najgori oblik vandalizma

ZA JEDNU NOĆ UNIŠTEN TRUD KIKINDSKOG PČELARA: Nepoznati huligani iz čiste obesti isprevrtali, išutirali i izlomili 71 košnicu

Srbija

KIKINDA -  Željku Radivojši (40) iz Kikinde, divljački ispad huligana za kojima policija traga prouzrokovao je materijalnu štetu koja je procenjena na oko 500.000 dinara. Nepoznate osobe bukvalno su mu razorile pčelinjak na periferiji Kikinde. Za samo jednu noć, Radivojši je uništen višegodišnji trud i ulaganje, oličen u 71 košnici:

 

foto: S.U.

-Iz čiste obesti huligani su prevrnuli i razbacali moje košnice. Šutirali su ih, a nikakvog valjanog razloga nisu imali. Nikome se nisam zamerio- kaže za Kurir Radivojša i nastavlja:

 

-Prošle nedelje je jedan kolega pokraden. Krađa košnica i pčela bilo je i prošlog leta, ali ovako nešto kikindski pčelari ne pamte. Zatekao sam prevrnute košnice i razbacane i polomljene ramove, dok su pčele letele na sve strane.

 

Lakše bih sve ovo podneo da su ukrali košnice. Osobe koje su ovo napravile nemaju nikakvu korist, a meni su pričinili ogromnu štetu. Policiji sam prijavio ovaj slučaj, a nakon uviđaja je procenjena i materijalna šteta. Izgubio sam matice, a ne znam šta će ostati od društava koje sam uspeo da sakupim.

 

foto: S.U.

Dosta godina mi je trebalo da stignem do ovog nivoa, a onda mi je preko noći sve uništeno - ogorčeno priča Radivojša.

 

Zatečen je i Saša Čolak, predsednik Udruženja pčelara “Kikinda”:

 

foto: S.U.

- Danas sam imao priliku da vidim nešto što u svom veku nisam. Tužno i ružno. Neću preterati ako kažem da su Radivojši pčelinjak uništile životinje u ljudskom obliku. Počinioci zaslužuju najstrožu kaznu, a i ovaj slučaj potvrđuje da moja inicijativa o formiranju “Narodne pčelarske straže” nije bez osnova- poručuje Čolak.

 

(Kurir.rs/S.U.)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...