(FOTO) BRNABIĆEVA OBIŠLA VISOKU MEDICINSKU ŠKOLU U ĆUPRIJI: Pogledajte kakav je POKLON dobila od studenata!
Foto: Vlada Srbije

Premijerka u pomoravlju

(FOTO) BRNABIĆEVA OBIŠLA VISOKU MEDICINSKU ŠKOLU U ĆUPRIJI: Pogledajte kakav je POKLON dobila od studenata!

Srbija -

ĆUPRIJA - Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Visoku medicinsku školu strukovnih studija u Ćupriji i poručila da Vlada mnogo ulaže u zdravstvo, kao i u osnaživanje domaćih preduzeća, navodeći da su prioriteti Vlade Srbije izgradnja društva zasnovanog na znanju i unapređenje zdrastvenog sistema Srbije.

Ona je otvorila Faramceutski blok škole, multimedijalnu učionicu i kompjutersku laboratoriju a u amfitetaru škole prisustvovala je svečanoj akademiji povodom Dana studenata. Od studentata je dobila i poklon...

foto: Vlada Srbije

Kako je navela, nakon što je završen Klinički centar Niš, u maju bi trebalo da krene rekonstrukcija beogradskog KC, a planiran je i rad na Kliničkim centrima Vojvodine i Kragujevca.

foto: Vlada Srbije

Završava se rekonstrukcija i opremanje sedam klinika, uključujući i Tiršovu i izgradnju Tiršove 2, kazal je premijerka i dodala: "Zbog svega toga nam je neophodno da imamo mlade kadrove u medicini i nove generacije doktora, ali i zdrastvenih radnika uopšte, medicinskih sestara i tehničara. Zato su važne škole kao ova u Ćupriji".

foto: Vlada Srbije

Ona je dodala da će država raditi na poboljšanju infrastrukturnih uslova, kao i na nabavci opreme i obezbeđivanju odgovarajućih plata. "Moramo da zadržimo naše mlade medicinske kadrove u Srbiji", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track