UŽICE DAJE KARTICE SA POPUSTIMA ZA MAME KOJE IMAJU VIŠE OD TROJE DECE: One su heroji naše zemlje!
Foto: Shutterstock

LEPA AKCIJA GRADA NA ĐETINJI

UŽICE DAJE KARTICE SA POPUSTIMA ZA MAME KOJE IMAJU VIŠE OD TROJE DECE: One su heroji naše zemlje!

Srbija -

Užice je drugi grad u Srbiji, posle Čačka, koji je krenuo u realizaciju projekta Ponosna kartica "Cena minus za 3+" Pokreta za decu, kojim višečlane

porodice ostvaruju popust u prodavnicama, ustanovama, uslužnim radnjama.

U Užicu ima 952 porodice sa troje i više dece, dok je takvih porodica u Srbiji 138.000, a prema podacima polovina njih je na granici siromaštva.

Zbog toga je Pokret za decu iz Čačka pokrenuo akciju kojoj se pridružio i grad Užice.

Predsednik Pokreta za decu Tri plus Vladica Gavrilović rekao je prilikom potpisivanja ugovora sa rukovodstvom Užica, da je akcija pokrenuta kako bi Srbija vaskrsla, podsećajući na 2016. godinu koja je bila najlošija po broju rođenih beba u poslednjih 100 godina.

To je projekat koji pokazuje kako bi Srbija trebalo da izgleda. Ovo je jedinstvo lokalne samouprave, privrednih društava i porodica sa troje i više dece. Naša procena je da će ova kartica doneti porodicama u proseku više od 1.000 evra uštede, rekao je Gavrilović.

On je naveo da je više važan psihološki od ekonomskog momenta koji nudi kartica.

foto: Profimedia

"Svaka majka koja dobije ovu karticu bi trebalo da zna da je to VIP kartica, da su oni heroji naše zemlje koji se bore da svoju decu izvedu na pravi put i bore se da se spreči nestajanje Srbije", kazao je Gavrilović.

Koordinator akcije u Užicu Zoran Milovanović, rekao je da je do sada 66 privrednih društava dalo popuste, a da je potpisivanje ugovora dogovoreno sa još dvadesetak.

"Gledaćemo da što više bude besplatnih treninga u sportskim klubovima. Nije sve ni stvar finansijog efekta, već da se deca izvuku iz kuće ili sa ulice", kazao je Milovanović.

Frizerka Stojanka Dimitrijević među prvima se priključila akciji Ponosna kartica u Užicu i ističe da je popust njen način da pomogne majkama, poput njene ćerke koja ima troje dece.

"Ovo je prava akcija pomoći za višečlane porodice.Ja sam i do sada manje naplaćivala friziranje mušterijama koje imaju više dece,a sa ponosnom karticom ću samo na neki način legalizovati to", kaže Dimitrijevićeva.

Prva kartica uručena je danas Branki Irkić, 36.godišnjoj majci osmoro dece, koja je ambasador akcije kao majka, ali i predstavnik privrede, jer se kompanija koju poseduje njena porodica priključila akciji, sa simboličnih osam odsto popusta.

"Hvala gradu i pokretu Tri plus što će omogućiti porodicama sa više dece da im omoguće lakše i lepše detinjstvo. Ovo je potvrda nama majkama da radimo nešto dobro", rekla je Irkićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track