PONOVO NA SNAZI VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA: Južna Morava u porastu, meštani Đunisa zabrinuti
Foto: Printscreen YouTube

nadležni prate situaciju

PONOVO NA SNAZI VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA: Južna Morava u porastu, meštani Đunisa zabrinuti

Srbija -

Vanredna odbrana od poplava na Južnoj Moravi kod Đunisa nadomak Kruševca ponovo je na snazi, potvrđeno je “Novostima” u Odeljenju za vanredne situacije Gradske uprave, gde navode da je od petka zabeležen rast vodostaja od 80 centimetara i sada iznosi – 434 centimetara.

Meštani, njih 27 koji žive u 25 kuća za sada nisu ugroženi, ali će ih nadležne službe obilaziti za vreme Uskršnjih praznika.

"Državni put Kruševac-Niš je prohodan, na kolovozu ima vode, potrebno je poštovanje saobraćajne signalizacije. Teren redovno obilaze pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, Saobraćajne policije, ED Kruševac, komunalne, zdravstvene i veterinarske službe. JKP Vodovod dostavlja pijaću vodu", navodi Dušan Todorović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije GU.

U selima Parunovac, Žabare i Mačkovac, došlo je do izlivanja kanalske mreže, a aktivna su i klizišta u mestima Ribare, Zdravinje,Velika Kurševica, Pasjak, Mala Reka. Vodostaji reka Zapadna Morava kod Jasike i Rasine na mernoj stanici Ravni uglavnom stagniraju, a vodosnabdevanje iz akumulacije Ćelije je stabilno.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Printscreen, Youtube)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta će Marko Đurić raditi na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track