(FOTO) VASKRS U HRAMU SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA U ŽITORAĐI: Ovo su vlasnici najlepše oslikanih jaja
Foto: dobricke.com

(FOTO) VASKRS U HRAMU SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA U ŽITORAĐI: Ovo su vlasnici najlepše oslikanih jaja

Srbija -

Na sam dan Vaskrsenja Gospodnjeg u Žitorađi se posle Svete Liturgije završava manifestacija Vaskršnji dani Opštine Žitorađa. Petnaesta po redu ova manifestacija je postala obeležje naše parohije i cele Crkvene Opštine Žitorađa a tako i Opštine Žitorađa koja je sa Crkvenom Opštinom nosilac ove lepe manifestacije. Liturgijom je činonačalstvovao protojerej stavrofor otac Đukan Orović uz sasluženje protojereja Hadži Trajka Stojkovića. Naravno Liturgiju su pratili horisti našeg hora Biseri koji su za ovaj Svetli praznik bili u punom sastavu pa samim tim i pojanje je bilo na zavidnom nivou. Sve ovo smo obeležili zajedničkim fotografisanjem sa našim sveštenoslužiteljima i pobednicima takmičenja.

foto: dobricke.com

Posebnu draž prazniku su svakako dali deca i učenici naših škola koji su prisustvovali Svetoj liturgiji, a neki se i pričestili na najveći praznik naše Svete vere Pravoslavne. Pobednici današnjeg takmičenja u hramu Svetih Apostola Petra i Pavla u Žitorađi u kategoriji najlepše oslikano jaje su: Marta Stanković iz Žitorađe 3. razred, Ivona Mitić iz Žitorađe 5. razred, Sanja Stanković iz Žitorađe 8. razred. U kategoriji najlepših jaja pobedu su odneli takmičari čija su jaja imala najviše pravoslavnih motiva kao ikona Hristova, crvena boja i ornamentika Vaskršnjih elemenata.

foto: dobricke.com

U žiriju smo imali studenta Akademije likovnih umetnosti, G-đicu Aleksandru Filipović kao predsednika žirija iz Žitorađe. U kategoriji najjače jaje pobednica je Katarina Petrović, student iz Žitorađe a u finalu je pobedila Strahinju Pilovića (3. razred) iz Žitorađe. U zdravlju se gledali, neka je svima nama na radost i spasenje Vaskrsenje Hristovo. Hristos Voskrese-Zaista Voskrese.

(Kurir.rs/dobricke)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VASKRS JE PRAZNIK NAD PRAZNICIMA: Pogledajte šta se tačno dogodilo i koji događaj slavimo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track