(FOTO) UŽIČKI SUPERMEN POMERIO SVE GRANICE: Ima 70 godina i trči sa 200 kilograma cementa na sebi
Foto: Zoran Šaponjić

svaka čast

(FOTO) UŽIČKI SUPERMEN POMERIO SVE GRANICE: Ima 70 godina i trči sa 200 kilograma cementa na sebi

Srbija -

Milovan Milutinović, Užičanin od čelika, užički „supermen“ nastavlja da pomera granice svog tela! Danas je, u 70-oj godini života, sa lakoćom trčao noseći na leđima najpre 100, a zatim i 200 kilograma cementa.

Deonicu od 100 metara, sa dva džaka cementa u rukama pretrčao je za 32 sekunde, sa četiri džaka cementa nije stigao do cilja, jer su se na polovini staze, džakovi na njegovim leđima pocepali od pritiska!

foto: Zoran Šaponjić

"Postavljam danas, odavde, pitanje svim sportistima Srbije i sveta – možete li vi da uradite ovo što ja mogu?", pitao je danas Milovan. On je svojim novim podvigom obeležio 50 godina aktivnog bavljenja sportom i fizičkim vežbanjem.

foto: Zoran Šaponjić

"Za to vreme podigao sam 5.000.000 tona tereta i prolio pet cisterni znoja!

I vežbao sa barem 10.000 sugrađana, neki od njih su postali svetski poznati sportisti, na to sam posebno ponosan", kaže Milovan.

foto: Zoran Šaponjić

Užički supermen danas je ponosno pokazivao i indeks novosadskog DIF-a koji je upisao prošle godine i u njemu ocene, dve osmice i jedna devetka za ispite koje je u međuvremenu sa uspehom položio. Najnoviji podvig Milovan je napravio nepunih šest godina pošto je 2012. godine, uoči Olimpijskih igara, pešice otišao iz Užica u London, a da prevali razdaljinu od 2.450 kilometara, trebalo mu je dva meseca i dva dana.

"U Londonu sam, posle 62 dana pešačenja, mrtav umoran, na stadionu „Linford Kristi“ postao Ginisov rekorder, noseći 50 kilograma na leđima, pretrčao sam 100 metara za 25,19 sekundi, a drugi rezultat, 100 metara sa 200 kilograma tereta za minut i 36 sekundi, nisu mi, iz nekog razloga priznali", podsetio je danas Milovan.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto Zoran Šaponja)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) RUŠENJE SILOSA KRENULO NAOPAKO! Amateri neplanirano uništili mnogo važniju građevinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track