ISTRAGA O OPASNOM OTPADU: Novčana nagrada za informacije o zagađivaču
Foto: PrintScreen

APATIN

ISTRAGA O OPASNOM OTPADU: Novčana nagrada za informacije o zagađivaču

Srbija -

Nakon više od dva meseca od otkrivanja jame pune opasnog otpada pored puta Apatin-Prigrevica, u petak je počela njena sanacija.

Ukoliko se ne pronađe zagađivač, troškove sanacije snosiće lokalna samouprava.

- U saradnji sa policijom obezbedili smo mesto gde je nelegalno nastala ova deponija i podneli krivičnu prijavu protiv N. N. lica. Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se raspiše i novčana nagrada za informaciju koja bi pomogla istražnim organima u otkrivanju počinioca. Ukoliko on ostane nepoznat, troškove sanacije snosiće lokalna samouprava - kaže Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, i dodaje da još nije utvrđena visina nagrade, ali da će biti „značajna“.

Prema rečima Dragane Stambolije, načelnice apatinske inspekcije, sanacija će trajati sve dok se mašinsko ulje iz jame potpuno ne ukloni, kao i susedno, kontaminirano zemljište. Načelnik opštinske uprave Nedeljko Vučenović ističe da će, ukoliko se ne pronađe krivac, uklanjanje i skladištenje otpada koštati građane Apatina između osam i 10 miliona dinara, plus troškovi uklanjanja kontaminiranog zemljišta i njegovog uništavanja.

J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track