LOZNICA ISPLATILA 11,2 MILIONA DINARA ZBOG UJEDA PASA LUTALICA: Prošle godine stiglo čak 333 zahteva za odštetu
Foto: Profimedia

novac iz gradske kase

LOZNICA ISPLATILA 11,2 MILIONA DINARA ZBOG UJEDA PASA LUTALICA: Prošle godine stiglo čak 333 zahteva za odštetu

Srbija -

LOZNICA – Za naknadu štete od ujeda napuštenih pasa i njihovih napada na domaće životinje Loznica je prošle godine iz gradske kase izdvojila ukupno 11,2 miliona dinara, potvrđeno je u gradskoj upravi.

Prošle godine je nadležna gradska komisija primila ukupno 333 zahteva za naknadu štete, 17 manje nego prethodne, od čega čak 268 zbog ujeda i 65 zbog štete koju su naneli domaćim životinjama.

Javno pravobranilaštvo zaključilo je ukupno 312 ugovora o poravnjanju, 251 zbog ujeda i 61 za napade na domaće životinje, dok ih je 13 odbijeno zbog neosnovanosti.

Ukupna vrednost zaključenih ugovora je 11,2 miliona dinara, od toga deset miliona zbog ujeda i 1,2 miliona dinara za štetu na domaćim životinjama.

Obračun naknade štete za ujede može biti u visini prosečne bruto zarade u Srbiji s tim što se deci, odnosno maloletnim licima daje sto odsto, dok punoletna lica, u zavisnosti od težine povrede, maksimalno mogu dobiti 80 odsto tog iznosa.

U prva dva meseca ove godine zbog napada napuštenih pasa na građane i domaće životinje podneto je pedesetak zahteva za naknadu štete.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: Profimedia, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako Vas pas napadne?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track