PENZIONERSKE KARTICE STIŽU U SUBOTICU: Jedni radosni zbog popusta, drugi tvrde da ne znaju ni čemu ona služi
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

podela u naredne dve nedelje

PENZIONERSKE KARTICE STIŽU U SUBOTICU: Jedni radosni zbog popusta, drugi tvrde da ne znaju ni čemu ona služi

Srbija -

Od ponedeljka će subotički penzioneri, prema određenom azbučnom rasporedu, u Filijali Subotica moći da podignu kartice, koje je Republički fond za penziono i invalidsko osiguranje besplatno odštampao i posalo filijalama da ih uruče.

Tako će naredne dve sedmice u Subotici, 32.921 penzioner preuzimati besplatne identifikacione kartice. Prve besplatne kartice su uručene sredinom marta, za 15 subotičana, a oni kažu da sadrže minimalan broj ličnih podataka.

U PIO Fondu filijale Subotica očekuju, da će tokom sedmice sve kartice biti raspoređene, jer oni koji ne dođu određenog datuma, dobiće karticu nekog drugog dana, kada se jave.

Izrađene su kartice za zatečene penzionere na spisku PIO, a novoprijavljenima će biti izrašene kartice u narednom periodu.

Svi penzioneri koji već preuzimaju kartice, imaju obavezu da tom prilikom ponesu i poslednji penzioni ček, ili bankarski izveštaj korisnika kao i neki dokument za identifikaciju.

Subotički penzioner Miodrag RadojčinR.(65) je odnedavno u penziji, i kaže za Kurir, da je zadovoljan karticom.

"Kartica mnogo toga olakšava. Ne mora se ići za svaku sitnicu u banku, po potvrdu, a uvek je potrebno ponovo vaditi potvrdu sa najnovijim datumom. Imamo popuste određenim danima u trgovini za hranu i neke druge pazare, pa može bar nešto da se povrati, i da se identifikujemo dokumentom, umesto da nosimo potvrde sa sobom”, kaže zadovoljno Miodrag.

Međutim, neki odmahuju rukom i kažu, da ne znaju za šta te kartice služe, da je mali broj pazara gde će im kartica smanjiti račun.

Zadovoljna je i Savka Đ (78). koju kartica raduje, jer „ne mora ubuduće u autobusima pokazivati penzioni ček, da bi dobila popust do 30 odsto na cenu karte, kad putuje od kćerke u Bačku Palanku.

Najavljeno je pre mesec ipo dana, da će kartice biti dodeljene do 30 aprila, a taj rok je očigledno ispoštovan. U Subotici ima 32.921 penzioner, prema podacima iz januara.

Snežana Marić, direktorka PIO Fonda u Subotici podseća, da su kartice besplatno štampane, da konačno penzioneri ne moraju sa sobom nositi rešenja o penzionisanju i čekove, jer imaju karticu kao validan dokument.

Kurir.rs/N.H./Foto: Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track