Najnovije vesti

(VIDEO) UNUK POKOJNOG RADOVANA IZ ČAČKA U ŠOKU: Šetali smo mrtvog dedu po groblju čitav dan i sa’ranismo ga tek u sumrak! Kad smo videli šta se desilo njegovoj večnoj kući...
Foto: Youtube Printscreen

Rodbina nije mogla da veruje očima

(VIDEO) UNUK POKOJNOG RADOVANA IZ ČAČKA U ŠOKU: Šetali smo mrtvog dedu po groblju čitav dan i sa’ranismo ga tek u sumrak! Kad smo videli šta se desilo njegovoj večnoj kući...

Srbija

Prvo smo čekali da se sahrana koja je u toku završi, a za to vreme smo kovčeg pokojnog dede premeštali sa stola na klupu pa opet na neki sto, sve dok nam nisu vratili kolica sa kojima smo ga vratili u kapelu. Morali smo da čekamo kopanje nove rake, veli Jovan

ČAČAK - Na gradskom groblju u Čačku porodica preminulog Radovana Jovanovića trebalo je da se oprosti od njega juče u 14 časova, međutim to je učinila tek sinoć u prvi sumrak.

 

Naime, grobno mesto koje je pokojnik još za života sebi obezbedio, bilo je

ispunjeno vodom koja je preplavila večnu kuću pokojnika, piše Glas zapadne Srbije.

foto: Youtube Printscreen

Prema rečima, unuka pokojnika Jovana Markovića, grobari koji su vršili iskop pokušali su da prikriju problem prekrivajući vodu slojem kartona, međutim nivo se do zakazanog vremena podigao na više od polovine rake, pa je porodica sprečila da pokojnika spuste u rupu punu vode.

 

„Rodbina i prijatelji koji su prisustvovali bili su šokirani kada su videli šta se događa. Naš problem je tek počeo saznanjem da radnici gradskog groblja moraju da nam iskopaju novu raku. Prvo smo čekali da se sahrana koja je u toku završi, a za to vreme smo kovčeg pokojnog dede premeštali sa stola na klupu pa opet na neki sto, sve dok nam nisu vratili kolica sa kojima smo ga vratili u kapelu. Morali smo da čekamo kopanje nove rake na drugom mestu a sahranu smo obavili sinoć skoro po mraku.

Međutim, sada smo u problemu jer ne znamo kako da prenesemo dedin spomeik koji je ostao na prvobitnom mestu. Prosto ne mogu da verujem šta se događa na gradskom groblju, a znam da je moj deda sve uredno platio ovom preduzeću.

 

Danas sam čuo priču da su oni već jednom prodavali to grobno mesto pa su vlasnici otkazali zbog istih problema. To im nije smetalo da ga prodaju mom dedi i smatram da su ga prevarili”, kaže za Glas zapadne Srbije Jovan Marković.


(Kurir.rs/Glas zapadne Srbije/Foto: Youtube printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...