(FOTO) SVE SPREMNO ZA PRVOMAJSKO ROŠTILJANJE: Vranjanci u akciji čišćenja izletišta
Foto: Tatjana Stamenković

Ima sve da se blista

(FOTO) SVE SPREMNO ZA PRVOMAJSKO ROŠTILJANJE: Vranjanci u akciji čišćenja izletišta

Srbija -

VRANJE - Povodom predstojećih prvomajskih praznika, odeljenje Komunalne policije u Vranju u ponedeljak 30. aprila organizovaće veliku akciju čišćenja zelenih površina pored Aleksandrovačkog jezera i izletišta Ćoška.

foto: Tatjana Stamenković

U akciji će prema najavi učestvovati vranjski „Komrad“, pripadnici vojske, policije, Vatrogasne službe, planinari, brojna udruženja i srednjoškolci. Prema rečim Ivice Taškovića, načelnika Komunalne policije cilj je da se najposećenija izletišta očiste pred predstojeće prvomajske praznike.

foto: Tatjana Stamenković

"Nakon toga, 1. i 2. maja Komunalna policija će izletnicima deliti crne vreće i plastične rukavice kako bi odlagali otpad koji nastaje tokom izleta. Želja nam je da kada obiđemo izletišta nakom praznika vidimo da su izletnici imali razvijenu ekološku svest i da su vodili računa o očuvanju životne sredine, odlaganjem smeća na mesta koja su predviđena za to“, ističe Tašković.

foto: Tatjana Stamenković

To je jedan od načina da bi se svest o zaštiti životne sredine podigla na viši nivo, pa se apeluje na građane da se pridruže čišćenju, kako bi ova izletišta bila čista i uredna tokom praznika.

foto: Tatjana Stamenković

Akcija počinje u 10 časova. Smeće na deponiju u večernjim časovima odvoziće radnici "Komrada".

foto: Tatjana Stamenković

Nakon praznika Komunalna inspekcija će obići izletišta kako bi na licu mesta procenila efekte akcije. I Ćoška i Aleksandrovačko jezero omiljene su destinacije Vranjanaca pa ih često korise za odmor i druženje sa prijateljima.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track