Najnovije vesti

VRANJSKA IZLETIŠTA OČIŠĆENA ZA POLA SATA: Otpadom napunjene 54 kese od 100 litara
Foto: T.S.

radna akcija

VRANJSKA IZLETIŠTA OČIŠĆENA ZA POLA SATA: Otpadom napunjene 54 kese od 100 litara

Srbija

Akciju čišćenja zelenih površina pored Aleksandrovačkog jezera i izletišta Ćoška je organizovala Komunalna policija. Ivica Tašković načelnik Komunalne policije u Vranju kaže da je u akciji bilo 137 učesnika koji su za svega pola sata očistili pomenute površine.

 

foto: T.S.

Učestvovali su kompletna služba Komunalne policije, vranjski „Komrad“, pripadnici Vojske Srbije, vatrogasci Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je čistila samo jezero. Na terenu su bili zaposleni u „Bivodi“, srednjoškolci iz Ekonomske, Poljoprivredne Medicinske škole, Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“, Pokret „Čuvari Srbije“ Klub ekstremnih sportova "Extreme" i novinari .

 

foto: T.S.

Tašković kaže da je zadovoljan akcijom u kojoj je očišćeno priobalje Aleksandrovačkog jezera i izletište Ćoška.

 

„Otpad je odvežen na deponiju. 1. i 2. maja Komunalna policija će izletnicima deliti crne vreće i plastične rukavice kako bi odlagali otpad koji nastaje tokom izleta. Prićićemo čestitati praznik i uručiti kese građanima koji budu odlučili da praznik provedu na pomenutim izletištima. Zamolićemo ih da otpad kad završe sa boravkom u prirodi pokupe u kese, a kese ostave pored puta kako bi ih pokupili radnici Komrada“, objašnjava Tašković.

 

foto: T.S.

Nakon praznika Komunalna policija će obići izletišta kako bi na licu mesta procenila efekte akcije. I Ćoška i Aleksandrovačko jezero omiljene su destinacije Vranjanaca pa ih često koriste za odmor i druženje sa prijateljima.

 

foto: T.S.

„Želja nam je da kada obiđemo izletišta nakon praznika vidimo da su izletnici imali razvijenu ekološku svest i da su vodili računa o očuvanju životne sredine, odlaganjem smeća na mesta koja su predviđena za to“, kaže na kraju Tašković. .

 

(Kurir.rs/T.S.)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...