CENE SU IM JAČE NEGO NA SAJMU AUTOMOBILA: Traktor 300.000, vadilica šećerne repe 600.000 evra na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu
Foto: Beta/Dragan Gojić

Ove godine zemlja prijatelj je Francuska

CENE SU IM JAČE NEGO NA SAJMU AUTOMOBILA: Traktor 300.000, vadilica šećerne repe 600.000 evra na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Srbija -

Međunarodni sajam poljoprivrede, koji će biti održan u Novom Sadu od 15. do 21. maja, predstaviće 1.500 izlagača iz 30 zemalja. Ovogodišnji sajam obeležiće, već tradicionalna izložba stoke, mehanizacije, organske hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, ali i više od 50 stručnih i poslovnih skupova.

foto: Beta/Dragan Gojić

- Na Sajmu će se ove godine predstaviti Francuska, Austrija, Španija, Holandija, Italija, Tunis, Izrael, BiH, ali i mnoge druge države - kazao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma. - Ove godine neko od posetilaca otići će sa sajma sa traktorom ili rotofrezom. Uz to, biće održan i Prolećni festival vina na kojem će oko 100 izlagača, pišu Novosti.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Željko Radošević je rekao da će se to ministarstvo na sajmu tradicionalno predstaviti na svom štandu u "Master" hali Novosadskog sajma.

foto: Beta/Dragan Gojić

Najskuplji eksponat na Sajmu biće samohodna vadilica šećerne repe "holmer T4-40", koja košta oko 600.000 evra, dok će najskuplji među traktorima biti guseničar "džon dir 8345 RT", koji staje 300.000 evra.

Ove godine zemlja prijatelj Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a ekonomski savetnik u Ambasadi Francuske u Srbiji Žan-Pjer Gasto je rekao da je ovaj sajam jedan od najvećih događaja u regionu.

(Kurir.rs/Večernje novosti/J.Su./Foto: Beta/Dragan Gojić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track