MAZARAĆANI DOBILI VODOVOD: Decenijama pili vodu iz bunara
Foto: Tatjana Stamenković

investicije

MAZARAĆANI DOBILI VODOVOD: Decenijama pili vodu iz bunara

Srbija -

U selu Mazarać u opštini Vladičin Han puštena je u rad novoizgrađena vodovodna mreža.

Višedecenijski problem vodosnabdevanja meštana ove najudaljenije mesne zajednice u hanskoj opštini koja se graniči sa Vranjem, ovom investicijom biće rešen.Tim povodom u selu je održana svečanost.

Za meštane ovo je istorijski dan, s obzirom da su se do sada vodom snabdevali iz bunara. Dočekali su da voda za piće nakon toliko godina sada ide iz slavina u njihovim domovima.

„Radi se o novoj mreži dužine 5 hiljada 70 metara i rezervoarom zapremine 50 kubika. Izgrađena je i buster stanica od tri kubika u selu Priboj. Investicija je vredna 15,5 miliona dinara. Sredstva su obezbedili opština Vladičin Han i Ministarstvo privrede. Od 73 domaćinstva, na novu vodovodnu mrežu priključeno je 65. Priključak je dobilo i odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u ovom selu“, izjavio je novinarima predsednik Opštine Vladičin Han, Goran Mladenović.

Radovi su trajali duže od predviđenog roka, ali je posao ipak završen, što je za Mazaraćane najvažnije, zbog zdrave pijaće vode koju sada imaju u slavinama.

„Prošle godine problem vodosnabdevanja meštana rešen je u selima Kržince i Manojle, sada u Mazaraću, a 2019. radiće se u Koznici i selu Bigla“, napominje predsednik Mladenović.Uveliko se radi na velikom projektu sa Vlasinskim hidroelektanama na reci Jelašnica, čime se nastavlja sa rešavanjem problema vodosnabdevanja u ovom kraju.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track