SANACIJA KLIZIŠTA KOD VRANJA: Rešava se dugogodišnji problem bezbednosti u saobraćaju (FOTO)
Foto: Tatjana Stamenković

infrastruktura

SANACIJA KLIZIŠTA KOD VRANJA: Rešava se dugogodišnji problem bezbednosti u saobraćaju (FOTO)

Srbija -

Nedaleko od Vranja na deonici regionalnog puta Vranje – Vranjska Banja kod sela Bresnica izvode se radovi na sanaciji klizišta. Saobraćaj je zbog radova preusmeren na lokalni put .

foto: Tatjana Stamenković

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković koji je sa saradnicima obišao radove rekao je da je ministarka Zorana Mihajlović u januaru kada je boravila u Vranju upoznata sa problemom na pomenutoj deonici puta.

Slobodan Milenković
Slobodan Milenkovićfoto: Tatjana Stamenković

Ministarka je tada obećala finansijsku pomoć kako bi ova deonica bila osposobljena za saobraćaj.

foto: Tatjana Stamenković

“Mi smo tada izložili problem tako da se krenulo sa izvođenjem zahtevnog građevinskog poduhvata, a to je sanacija klizišta u selu Bresnica. Radi se ne samo klizište već i kolovozna traka potprni zid u dužini od 164 metra, visine pet metara. Najbitnije je to da će nakon zatvaranja naplatne rampe ovde biti veća frekvencija saobraćaja. Na ovaj način se rešava jedan veliki problem bezbednosti meštana sela Bresnice, ali i kompletnog saobraćaja Vrednost investicije je 32,5 miliona dinara koje obezbeđuje resorno ministarstvo. Radove izvodi preduzeće iz Prešava „Saba Belča“, a rok za završetak je 100 dana”, izjavio je gradonačelnik.

foto: Tatjana Stamenković

Miloš Antić, predsednik Mesne zajednice Bresnica kaže da je rekonstrukcija ovog dela regionalnog puta od velikog značaja za bezbednost meštana, sela Ranutovac i Bresnica, ali i svih učesnika u saobraćaju.

”Klizište iza nas je pravilo velike probleme dugi niz godina” , istakao je Antić.

(Kurir.rs/T.S./Foto: Tatjana Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track