ZAOŠTRILO SE U PARAĆINU: Lokalni SNS traži izbore, atmosfera na sednici dovedena do usijanja
Foto: Printskirn YT

Naprednjaci tvrde da je politička situacija neodrživa

ZAOŠTRILO SE U PARAĆINU: Lokalni SNS traži izbore, atmosfera na sednici dovedena do usijanja

Srbija -

Opštinski odbor SNS u Paraćinu saopštio je, povodom uvreda koje su pripadnici privatnog obezbeđenja predsednika Opštine Saše Paunovića izneli na račun opozicionog odbornika Jedinstvene Srbije i atmosfere na sednici, da je potrebno što hitnije raspisivanje vanrednih lokalnih izbora jer je trenutna politička situacija u opštini neodrživa.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

U sinoćnjem saopštenju se navodi da je očigledno da se nad odbornicima vrši represija radi očuvanja na vlasti interesne grupe ljudi okupljenih oko Saše Paunovića i da DS-u u Paraćinu kupljeni odbornici više nisu garant vlasti pa istu održavaju metodima prisile i prinude. Napominje se da su na jučerašnjoj sednici skupštine opštine odbornike opozicije sačekali pripadnici privatnog obezbeđenja Paunovića zajedno sa, kako kažu, lokalnim batinašima.

"Da bi uopšte mogli da dođu do sale gde se sednice održavaju odbornici opozicije morali su da prođu kroz špalir uniformisanih pripadnika civilne zaštite i aktivista demokratske stranke koji su fotografisali odbornike opozicije", između ostalog navode saopštenju.

Paraćin: Rasprava sa aktivistima SNS nema veze sa Paunovićem

"Saša Paunović, kandidat za potpredsednika demokratske stranke koja uživa manje od 2 posto podrške među građanima očigledno pribegava metodima svojih učitelja Đilasa, Jankovića i Jeremića pa primenjuje silu radi vlasti", ističu u SNS Paraćin.

U saopštenju se navodi da je Paunović nedavno pozivao građane Srbije da krenu u nasilne proteste i smene legitimno izabranog predsedika Srbije Aleksandra Vučića, a da su pre toga njegovi funkcioneri i istaknuti članovi DS iz Paraćina pozivali su na javno vešanje Vučića na Terazijama.

"Jasno je da je njegov cilj što bolje profilisanje među onima koji priželjkuju Srbiji i predsedniku Vučiću rumunski scenario pa zato i ne čudi što otvoreno finansira one kojima je to jedini politički program koji mogu da ponude građanima", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track