KRIVIČNA PRIJAVA MONSTRUMU KOJI JE PUCAO U BELU RODU U NIŠU: Polomio joj krilo, smrskao kosti i kljun, ali ona je ponovo na nogama!
Foto: Facebook/Zoo planet Niš

Težak oporavak u Zoo kutku nadomak Kamenice

KRIVIČNA PRIJAVA MONSTRUMU KOJI JE PUCAO U BELU RODU U NIŠU: Polomio joj krilo, smrskao kosti i kljun, ali ona je ponovo na nogama!

Srbija -

Po saznanjima Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, niška Policijska uprava pronašla je osobu koja je 30. aprila iz vazdušne puške pucala na belu rodu u Donjem Međurovu.

Po nezvaničnim informacijama, osoba je priznala krivicu, vazdušna puška je oduzeta, a protiv počinioca je podneta krivična prijava.

Roda je imala otvoren prelom desnog krila, smrskane kosti i polomljen vrh kljuna. Iako su povrede bile ozbiljne, pretila je čak i amputacija krila, veterinar Bane Petković iz ambulante "Pet komba", uspeo je da izvuče dijabolu iz ranjene ptice i ona se oporavlja se u ZOO kutku nadomak Kamenice, pišu Niške vesti.

Da li će moći ponovo da poleti - znaće se nakon uklanjanja špike iz povređenog krila.

Da podsetimo, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je nakon nemilog događaja ponudilo novčanu nagradu od 10.000 dinara za informaciju o osobi koja je toga dana pucala na pticu.

Bela roda je inače strogo zaštićena vrsta ptica, kao i crna roda i spada u ptice selice.

(Kurir.rs/Niške vesti/Foto: Printscreen/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) JAKO DIRLJIVO! Ronilac spasio morsku kornjaču! Njega reakcija je neverovatna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track