VRANJANSKI GIMNAZIJALCI ODBRANILI UGLED ŠKOLE: Postigli veliki uspeh na  Književnoj  olimpijadi
Foto: Tatjana Stamenković

školsko takmičenje

VRANJANSKI GIMNAZIJALCI ODBRANILI UGLED ŠKOLE: Postigli veliki uspeh na Književnoj olimpijadi

Srbija -

Učenici Vranjske Gimnazije postigli su veliki uspeh na Republičkom takmičenju iz književnosti na "Književnoj olimpijadi"održanoj u Sremskim Karlovcima u nedelju. Od deset učenika koji su predstavljali gimnaziju, njih šestoro osvojilo je šest republičkih mesta, u jakoj konkurenciji gimnazija, kako filoloških , tako i ostalih srednjih škola.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković kaže da su svi učesnici ostvarili zapažene rezultate, ali svakako šest osvojenih mesta potvrda su ogromnog rada učenika i njihovih mentora. Osvojena su četiri druga i dva treća mesta. .

“Učenica četvrtog razreda koja je osvojila drugo mesto je Bojana Petrov. Učenice drugog razreda koje su osvojile drugo mesto su Anastasija Janjić, Jovana Stojević, Milica Stanković.

Učenice drugog razreda koje su osvojile treće mesto: Jelena Antić, Teodora Stojković. Mentori, profesori srpskog jezika koji su pripremali učenike za takmičenje su Jelena Cvetković, Nela Dimitrijević, Ana Stoiljković.

Ima razloga da budemo ponosni zbog postignutih rezultata i uspeha učenika i profesora najstarije škole i još jednom su potvrdili istrajnost u radu, motivisanost i doslednost u sticanju znanja i primeni”, istakla je direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Mentori , profesori srpskog jezika koji su pripremali učenike ponosni su na njih i kažu da nagrade dolaze kao rezultat kontinuiranog rada.

“Najpre sve čestitke učenicima koji su učestvovali na ovogodišnjem takmičenju , a posebno onim učenicama koje su osvojile neko od prva tri mesta. Ponosna sam na svoje učenice i naglasila bih da je uloženo mnogo rada , truda, energije i ljubavi u pripremi za ovogodišnje takmičenje. Smatram da rad sa motivisanim učenicima predstavlja pravo zadovoljstvo za sve nas, a nagrade dolaze kao rezultat kontinuiranog rada i treba da nas podstaknu da budemo bolji i kvalitetniji”, kaže profesorka Jelena Cvetković.

“Bila je čast biti juče u Sremskim Karlovcima braniti ugled Vranjske gimnazije i otići sa utiskom da smo još jednom potvdili renome škole koja se gotovo svake godine vrati sa ovog takmičenja i sa nagradama.Vrlo malo bodova je nedostajalo da se svi učenici vrate sa nagradama”, navela je profesor Nela Dimitrijević. “Poseta predivnim i romantičnim Sremskim Karlovcima ostaje jedna od najdražih uspomena iz srednje škole, što zbog velikog uspeha kojim je nagrađen veliki trud , što zbog druženja takmičara na tom putu”, kazala je profesorka Ana Stoljiković.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track