VELIKA ZAPLENA U SUBOTICI: Novopazarac švercovao čak 32.500 komada falsifikovane brendirane odeće
Foto: Kurir.rs/N.H.

šok

VELIKA ZAPLENA U SUBOTICI: Novopazarac švercovao čak 32.500 komada falsifikovane brendirane odeće

Srbija -

SUBOTICA - Carinici su u Subotici, u jednom autobusu zaplenili juče, preko 32.000 tekstilnih proizvoda za koje se sumnja da „povređuju pravo intelektualne svojine”, saopštila je Uprava carina.

foto: Kurir.rs/N.H.

Prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka, koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.

foto: Kurir.rs/N.H.

Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi toliko crnih džakova punih robe, da kao da se radi o šleperu, a ne o autobusu koji je prevozio svega osam putnika. Upravo je zbog toga i usmeren u skladište radi detaljne kontrole.

Tokom pregleda carinici su videli da se u srednjem i zadnjem njegovom delu, između sedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

foto: Kurir.rs/N.H.

Kompletnim istovarom ove gomile džakova, ustanovljeno je da se u njima nalazi velika količina garderobe raznih poznatih brendova za koje se sumnja da su krivotvoreni.

foto: Kurir.rs/N.H.

Reč je o neverovatnih skoro 32.500 komada odeće, i to majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa potpisom „adidas“, „najk“, „armani“, „polo“ i drugih brendova.

Najviše je bilo ženskih čarapa – nezamisliva hrpa od skoro 13.500 pari, zatim muških „najk“, „adidas“ i „tomi hilfiger“ – impozantnih gotovo 8.500 pari, skoro 3.000 šortseva „puma“, „najk“, „napapiri“, nešto više od 1.500 pari muških bermuda „polo“, „armani“, „tomi hilfiger“, više od

1.000 ženskih kompleta šortseva i majica „najk“ i „adidas, oko 1.000 muških kompleta trenerki „najk“ i „adidas“ i druge garderobe.

foto: Kurir.rs/N.H.

Prema rečima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored tovara, privremeno biti zadržan i autobus, jer vrednost garderobe prelazi trećinu njegove vrednosti.

foto: Kurir.rs/N.H.

Sumnja se da je roba bila namenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici, a s obzirom na zbunjenost vozača kada je video carinike, čini se da je bio zatečen činjenicom da carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima, već da se redovno sprovode i kontrole u unutrašnjosti zemlje, saopštili su iz Uprave carina.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track