Najnovije vesti

OPET JE U SVOM KAVEZU: Vraćen nestali majmun iz ZOO vrta na Paliću!
Foto: N. M.

ukraden pre deset dana

OPET JE U SVOM KAVEZU: Vraćen nestali majmun iz ZOO vrta na Paliću!

Srbija

Majmun je nestao iz zaključanog kaveza

PALIĆ - SUBOTICA- Jutros pred zoru, oko četiri ujutro, pred kapijom ZOO vrta na Paliću, čuvari su našli kavez sa nestalim majmunčetom, vrste ''tamaris'', koji je ukraden pre deset dana.

To je potvrdila danas i policija u Subotici, kojoj je prijavljen nestanak majmuna a nakon istrage predmet je predat i Tužilaštvu.

Majmun je nestao iz zaključanog kaveza. Protekle sedmice zvali su uznemireni građani, a biolog ZOO vrta Kristijan Ovari je i njima i medijima rekao, da je životinja sigurno uznemirena, te da može biti i opasna.

- Ugriz nestalog majmuna može da bude opasan, jer može da prenese i bakterijsku infekciju. Zato je najbolje da mu građani ne prilaze, a ako ga vide da prijave ZOO vrtu ili policiji, podseća Ovari za Kurir.

foto: N. M.

Danas kaže da veruje, da su mediji pomogli da majmun bude vraćen, i to odmah nakon objavljenih tekstova, zbog upozorenja da životinja može da bude opasna.

- Radi se o petogodišnjoj životinji, koja je sada već seksualno zrela, ali to nije bio razlog nestanka, jer je kavez bio zaključan. Roditelji tog majmuna nisu više živi, ali u palićkom ZOO vrtu je i njegov brat. Upozorili smo da se hrani posebnim kašama ali da jede i gmizavce i da može preneti bakterijsku infekciju, ukoliko ugrize čoveka, kaže Ovari.

Biolog ZOO vrta Kristijan Ovari
Biolog ZOO vrta Kristijan Ovari foto: N. M.

U Ustanovi nisu izgubili nadu da će se majmun vratiti, ali su sumnjali da se toliko dugo krije u krošnjama, ako ga je neko pustio iz kaveza.

- Jutros rano, noćni čuvar Zoološkog vrta na Paliću čuo je zvuk motora vozila. Ali pre kapijom nije bilo nikog, dok je na zemlji stajao mali kavez,  u kojem je čučao nestali majmun. Vratila ga je nepoznata osoba, kaže za Kurir biolog, kustos ZOO vrta na Paliću, Kristijan Ovari.

U Ustanovi su zadovoljni, kažu da je neko verovatno posle pisanja medija shvatio da priča nije bezazlena, ili se uplašio.

- Odmah je pojeo specijalnu kašu koju smo za njega pripremali. Srećan sam što se vratio živ. Zapamtio sam majčinu priču, da je svaki prst na ruci jednako važan i voljen, a tako je i sa životinjama u ZOO vrtu, dodaje Ovari.

Radnici ZOO vrta, prijavili su i policiji, da je jutros majmun vraćen i nađen u kavezu, ispred kapije. Sad im je manje važno i ko ga je ukrao!

Ovari kaže, da su zahvalni što je životinja opet u ZOO vrtu, ali da su zadržali sumnju da je majmuna iz zaključanog kaveza mogao odneti samo neko ko je možda znao gde su ključevi od kaveza, pa se predomislio i vratio majmuna, kada je javnost upozorena da životinja može da bude opasna.

Tekst i foto: N. H.  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...