SNAŽNO NEVREME ZAHVATLO NOVU VAROŠ: Padao grad veličine lešnika, meštani ne pamte ovakvu oluju, bujice oštetile puteve! (FOTO)
Foto: Kurir/Z.Š.

na snazi narandžasti meteoalarm

SNAŽNO NEVREME ZAHVATLO NOVU VAROŠ: Padao grad veličine lešnika, meštani ne pamte ovakvu oluju, bujice oštetile puteve! (FOTO)

Srbija -

NOVA VAROŠ - Olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je oko 15 sati i 30 minuta Novu Varoš i okolinu.

foto: Kurir/Z.Š.

Za tridesetak minuta koliko je oluja trajala pala je velika količina kiše i grada veličine lešnika od koga se se zabelele livade vrtovi.

Obilna kiša i grad padali su neprestano skoro 20 minuta, pa je, po rečima meštana, šteta na usevima neminovana.

"Ovo ne pamtim, da je kod nas ovoliko padalo, evo obelelo nam je dvorište kao da je decembar", izjavio je Milenko Matijević za Glas zapadne Srbije.

Dana Čurčić uplašila se da ogromne količine vode ne poplavi kuću i okućnicu.

"Kako je krenulo da pada pomislila sam da će voda sve odneti. Uspela sam nekako da reagujem i da sprečim da se voda zadražava u mom domaćinstvu, a u međuvremnu je i stala kiša", ispričala je Dana Churčić.

Kolika je šteta od nevremena u Novoj Varoši znaće se kad komisija izađe na teren.

foto: Kurir/Z.Š.

Bujice koje su nastale od kiše nanele su velike štete seoskim putevima a za sada nema izveštaja o štetama na poljoprivrednim kulturama.

Do četvrtka nepogode sa OLUJNIM VETROM

Podsetimo, RHMZ je ranije danas objavio da na teritoriji cele Srbije treba očekivati grmljavinu, a kiša je najavljena u Bačkoj, Sremu, Šumadiji, zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, ali i na Kosovu i Metohiji.

foto: Printscreen RHMZ

Iz RHMZ savetuju sve one koje planiraju aktivnosti, a koje zavise od vremenskih uslova, da nastave sa praćenjem očekivanih meteoroloških promena.

U sredu 23. maja crveni meteoalaram

foto: RHMZ

RHMZ je za sredu upozorio crvenim meteoalarmom na obilne padavine u jugozapadnoj Srbiji, dok su u zapadnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu na snazi narandžasti meteoalarm. U ostatku zemlje je žuti.

(Kurir.rs/Z. Š./Tanjug, Foto: Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track