Najnovije vesti

NI KAŠIKU NISU USPELI DA IZNESU! PORODICA KOMATINE IZ OKOLINE IVANJICE OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM: Grom im spalio kuću do temelja! Za 20 minuta sve je nestalo!
Foto: Profimedia

ostali bez ušteđevine, dokumenata...

NI KAŠIKU NISU USPELI DA IZNESU! PORODICA KOMATINE IZ OKOLINE IVANJICE OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM: Grom im spalio kuću do temelja! Za 20 minuta sve je nestalo!

Srbija

U Erčegama kod Ivanjice grom je u utorak spalio do temelja kuću Vladana i Vukomana Komatine.

 

Kako navode za lokalne mediji, sve se dogodillo u nepunih pola sata, vatra se neverovatno brzo širila pa su pokušaji da se iz kuće iznesu bar dokumenta i novac, propali. Vladan je sa sticem, sestrom i majkom ostao na ledini.

 

"Ni kašiku nismo uspeli da iznesemo. Za dvedeset minuta otišlo sve ono što smo čitav život stvarali. Izoreo i med, rakija, alat, stvari, dokumenta. Imao sam neku ušteđevinu, godinama sam ostavljao ako zatreba,bilo oko 15 000 eura, sve je nestalo. Verujte mi da u džepu nemam jedan prebijeni dinar", priča ovaj čovek vidno skrhan bez ideje kuda i šta dalje, sam na planini, na ledini.

 

 

"Šta ću, viša sila. Protiv toga se ne može. Snaćićemo se nekako. Imamo stari pomoćni objekat, skrpićemo se za noćas. A dalje, videćemo. Nisam u stanju da razmišljam", kaže Vladan.

 

Komšije su pokušale da pomognu ali vatrena stihija je dobila bitku, a Vladan je kratko ispričao kako se sve odigralo.

 

"Ručali smo za kuhinjskim stolom i dogovarali se šta treba da radimo, da nahranimo životinje i dovršimo još neke poslove u polju. Naoblačilo se, ali nije delovalo tako strašno. Izašli smo svako svojim poslom, a majka je bukvalno pet minuta pre udara groma napustila kuću. Čuo se prasak, meni je zvonio telefon i rođak, koji upremase vidi našu kuću, kaže bukti plamen. Odmah sm dotrčali, pojaviše se i komšije, kasnije vatrogasci, ali sve je bilo uzalud", seća se Vladan ovog nemilog događaja.

 

 

(Kurir.rs/Infoliga/Foto: Profimedia, ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...