ZBOGOM ŠKOLO: Maturanti u Vranju slavili uz trubače, pa prošetali gradom (VIDEO)
Foto: T.S.

Odlaze najbolji

ZBOGOM ŠKOLO: Maturanti u Vranju slavili uz trubače, pa prošetali gradom (VIDEO)

Srbija -

VRANJE - Poslednji dan četvorogodišnjeg školovanja, maturanti Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, generacija 1999., proslavili su četvrtak 24. maja.

Veselje uz muziku i pesmu započeli su na sportskim terenima škole, nakon čega su prodefilovali centralnim gradskim ulicama u pratnji trubača, a onda je slavlje nastavljeno na Trgu Staniše Stošića.

foto: T.S.

Maturanti su na proslavi nosili majice sa različitim natpisima predstavljajući tako svoja odeljenja, “Pokazali smo poslušnost” “Poslednje bombe 90” “Tanjini anđeli”, “U dogovoru sa razrednom”, “Ok donesi mi opravdanje”.

Prema rečima Suzane Mišić Stanković, direktorke vranjske Gimnazije “Bora Stanković” ova generacija gimnazijalaca biće upamćena po najviše osvojenih republičkih mesta na takmičenjima.

foto: T.S.

“Posebno matematičko odeljenje 4/6 koje je po uspehu najbolje u Pčinjskom regionu . U poslednjih 20 godina nismo imali takvo odeljenje. U tom odeljenju ima učenika koji su pre svega bili takmičari, aktivni po pitanju svih dešavanja u školi i nosioci mnogih aktivnosti. Na nivou generacije imaju oko dvadesetak republičkih nagrada i međunarodnih priznanja”, ističe direktorka.

foto: T.S.

Maturantkinja T. K. kaže da je njena generacija divna i da su svi zaista dobri drugovi.

“Nadam se da ćemo svi da uspemo u životu i da ćemo svi da nastavimo dalje. Ja lično nastavljam na fakultetu Državne bezbednosti. Natpis na majci “Poslednje bombe 90.”znači da smo poslednja generacija devedesetih “, kaže T.K..

Njena drugarica S. M. planira da upiše sociologiju, a drugovi D.D. i N.A. studiraće ETF I Mašinski fakultet. Oni ističu da je njihova generacija, bez premca najbolja do sada u Gimnaziji.

foto: T.S.

Razredni starešina 4/4 odeljenja maturanata vranjske Gimnazije Marija Milošević Đerić professor matematike kaže da će ova generacija biti upamćena kao dobra generacija.

“Pamtićemo ih kao dobre ljude. Od sveg srca im želim da budu uspešni u nastavku školovanja i da budu bolji od svih nas zajedno”, naglašava profesorka Đerić.

Sjajna generacija maturanata i jedno od najboljih odeljenja u Gimnaziji su na najbolji mogući način održali su poslednji čas socilogije i prezentovali kako usvojeno gradivo može biti na jedan kreativan i originalan način predstavljeno.

"Ideologije nekad i sad" kroz scenski pristup pokušali su da ožive učenici u saradnji sa profesorkom sociologije Tanjom Nedeljković.

foto: T.S.

“Prepoznali smo ideologije liberalizma, konzervativizma, socijalizma, fašizma sve do anarhizma. Poslednji čas je pokazao njihovu spremnost, zrelost i stav o usvojenom i naučenom gradivu.Na ovaj način su se maturanti oprostili od svojih profesora i potvrdili zajednički rad, trud i zalaganje, i da škola jeste mesto za kreativne ideje, a čas je mogućnost da učenici pokažu i iznesu svoja razmišljanja i drugačiji pristp koji podrazumeva inovativnost”, naglasila je direktorka vranjske Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track