KIKINDSKI PENZIONERI OSVOJILI VREDNE NAGRADE  Lazar dobio traktor, a Dragica i Ivan automobile
Foto: Saša Urošev

srećnici

KIKINDSKI PENZIONERI OSVOJILI VREDNE NAGRADE Lazar dobio traktor, a Dragica i Ivan automobile

Srbija -

Fortuna se sasvim neočekivano osmehnula kikindskim penzionerima darujući im moderan traktokor i automobile, pa se za njih troje, s pravom, može reći da su rođeni pod srećnom zvezdom.

Lazar Milićev (74) iz Kikinde, penzionisani diplomirani mašinski inženjer, ovogodišnji je dobitnik traktora u velikoj nagradnoj igri 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Nekoliko sedmica ranije, Dragica Makivić (70), penzionisana viša medicinska sestra, osvojila je automobil 500 L, u velikoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Stari traktor odradio svoje
Stari traktor odradio svojefoto: Saša Urošev

Isti četvorotočkaš prošle godine je pripao Ivanu Kaloper (63), penzionisanom mašinovođi iz Kikinde. Dobitnik traktora ovako za Kurir komentariše nenadan, ali vredan poklon:

"Penzionere u Srbiji, skoro uvek, zaobilazile lepe stvari. Uvek smo mi bili ti koji su nešto morali da daju . Penzioneri su najredovnije platiše. Valjda je red da i mi, dobri ljudi, dobijemo dobre nagrade", smatra Milićev dok pokazuje ključeve zelenog lepotana, koji tek treba da stigne u njegovo dvorište. Ushićeno priznaje da nikada ranije nije ništa osvojio:

"Godinama redovno posećujem našu najveću agrarnu priredbu, a tako je bilo i taličnog 18. maja. Reda radi, tiket sam ubacio u kutiju. Bile su dve, a ja sam se odlučio da ulaznicu ipak ubacim u manju kutiju. Naravno, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću osvojiiti traktor. Kada su me docnije kontaktirali telefon, mislio sam da se neko od mojih drugara šali", priseća se Milićev i dodaje:

Dragica Makivić
Dragica Makivićfoto: Saša Urošev

"Razuverio me je ozbiljan glas zastupnika. On mi je čestitao i saopštio da sam osvojio vrednu nagradu. To znači da ću ovaj četvrt veka star traktor konačno poslati u penziju. Dobro me je služio, a mogu samo da zamislim kako će novi, oko 15.000 evra vredan. Obrađujem oko 10 hektara, a isključivo se bavim ratarskom proizvodnjom", kaže Milićev.

Poslala oko 300 pisama, upornost se isplatila

Dragica Makivić otkriva da je za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ poslala oko 300 pisama:

"Neumorno sam skupljala račune. Puno sam para i potrošila jer sam kupovala čak i ono što mi ne treba. Nisam se nadala nagradi", kaže srećna dobitnica, dok vlasnik crvenog automobila, Ivan Kaloper, ističe da mu nije trebalo dugo da ovlada kolima:

"Nisam očekivao da će baš mene sreća pogledati", iskren je Kaloper.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track