VOJNA BOLNICA U NIŠU: Otvorena operaciona sala na Hirurškom odeljenju
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Rekonstrukcija posle 50 godina

VOJNA BOLNICA U NIŠU: Otvorena operaciona sala na Hirurškom odeljenju

Srbija -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas operacionu salu u zgradi Hiruškog odeljenja Vojne bolnice Niš i rekao da je prvi put posle 50 godina pokrenuta veklika rekonstrukcija te bolnice.Operaciona sala opremljena je video laparoskopom s pratećim setovima za minimalnoinvazivnu abdominalnu hirurgiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je rekao da su do sada otvorene dve nove hirurške sale, obnovljena najneophodnija oprema koja je na svetskom nivou i da gradjani Niša i čitavog regiona "dobijaju zdravstvenu zaštitu na najvišem svetskom nivou".

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Važno je istaći da vojno zdravstvo godišnje pregleda više od 500.000 ljudi a najveći deo njih su civili. Vojno zdravstvo uradi više od tri miliona raznih specijalističkih pregleda, a najveći broj korisnika jesu civili. Svako ulaganje u vojno zdravstvo je ulaganje u kvalitet života svakog gradjanina ove zemlje", rekao je Vulin.

Načelnik Odeljenja za hiruruške bolesti pukovnik Nebojša Djenić, opšti hirurg-traumatolog rekao je da minimalno invazivna hirurgija daje mnogo prednosti, jer se posle takvih procedura pacijenti oporavljaju mnogo brže i u kratkom vremenskom roku se vraćaju svojim redovnim dužnostima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track