KUĆU PRETVORIO U ALKATRAZ, NUDI JE DRŽAVI ZA ZATVOR: Tomislav Jovanović posle 8 pljački od doma napravio utvrđenje sa rešetkama!
Foto: Kurir

bizarna priča iz aranđelovca

KUĆU PRETVORIO U ALKATRAZ, NUDI JE DRŽAVI ZA ZATVOR: Tomislav Jovanović posle 8 pljački od doma napravio utvrđenje sa rešetkama!

Srbija -

Tomislav Jovanović posle osam pljački od doma napravio utvrđenje sa rešetkama, alarmima i armiranim betonom, te državi nudi saradnju kako bi dobio zaštitu

Tomislav Jovanović iz sela Koljari kraj Aranđelovca već 12 godina muči muku s lopovima, pa je u cilju zaštite i odbrane od njih od svoje kuće napravio utvrđenje s rešetkama, alarmima, armiranim betonom.

Sada državi nudi jedinstven poslovni predlog - da joj iznajmi kuću za zatvor kako bi se obezbedio od provalnika. Planira da dovodi i strane turiste. - Ovim dopisom predlažem vam poslovnu saradnju na eksperimentalnom projektu. S obzirom na to da sam od svoje kuće u Aranđelovcu zbog lopova i pljačkaša morao da napravim bukvalno visokoobezbeđeni zatvor, predlažem da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija iznajmi taj objekat za potrebe čuvanja najozloglašenijih zatvorenika - ovim rečima se Jovanović obratio Dejanu Careviću, v. d. direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

foto: Kurir

Objekat koji se nudi obezbeđen je armiranim betonom, rešetkama, alarmima, a u planu je ugradnja i neprobojnih stakala. Zauzvrat Jovanović traži da mu Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ustupi obezbeđenje „jer ne može da je danonoćno čuva kako bi sačuvao svoju krvavo i pošteno stečenu imovinu - od lopova i probisveta, koje štite oni koji bi trebalo da ih pohapse“. - Sve je počelo negde 2002. godine. Od tada do sada, u osam navrata odneli su mi preko 30.000 evra, oružje, satove, dragocenosti. Kad ih pohvataju, vrate mi aparat za brijanje, makaze za šišanje ovaca i sitnice, a sud oslobodi lopove.

foto: Kurir

Od nadležnih u policiji i sudu niko ne želi da me sasluša - kaže očajni Jovanović, koji je svoju kuću, kako kaže, „pretvorio u Alkatraz“. - Počeli klinci da me zezaju po selu, zovu me „Toma Alkatraz“, ali sam bio primoran da to uradim, iako su osam puta obijali, lopovi se opet muvaju okolo. Krali su šta su stigli, i niko ih ne dira - ističe Jovanović.

foto: Kurir

Pošto je sve pokušao, planira da od svoje kuće napravi i turističku atrakciju. Naime, godinama je radio u Nemačkoj, iznajmiće autobus i organizovati probnu turu sa strancima. Kao katalog odštampaće dopise koje je slao nadležnima u policiji, državnim organima, novinske napise, ali i potvrde u kojima se vidi šta su mu ukrali i šta mu je vraćeno. - Materijala imam da ljudi ima da se krste i čude. Zamislite kad stranci budu videli kuću gde je i terasa u rešetkama, onda odluke suda i sve što mi se dešavalo od lopova. To je jedinstveno u Evropi - kaže on.

Dragomir Ilić

Posebne pogodnosti

RAJ ZA „ZAŠTIĆENE SVEDOKE“

U poslovnom predlogu upravi koja vodi zatvore u Srbiji Jovanović ističe i da je kuća koja se nudi za zatvor posebno pogodna za čuvanje „zaštićenih svedoka“. - Biće zaštićeni ko beli medvedi. Imaju i dvorište i sve što je potrebno za normalan život podno Bukulje - kaže Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track