TRAGEDIJA U ČAČKU, MUŽ I ŽENA UMRLI U ISTOM DANU: Stalno su se držali zajedno, nisu dozvolili ni smrt da ih rastavi!
Foto: Kurir/D. Čeković

TRAGEDIJA

TRAGEDIJA U ČAČKU, MUŽ I ŽENA UMRLI U ISTOM DANU: Stalno su se držali zajedno, nisu dozvolili ni smrt da ih rastavi!

Srbija -

Supružnici Miljko Miletić (70) i Slavica Gitarić (70) pronađeni su mrtvi juče u svojoj porodičnoj kući u Rajićevoj ulici u samom centru Čačka. Prema prvim informacijama, penzioneri su preminuli prirodnom smrću, i to u istom danu.

Tela starijeg para otkrivena su juče u 9.30 časova, nakon što su rođaci i komšije upali u njihovu kuću jer se nisu javljali na telefon.

- Oboje su bili bolesni. Nakon što su njihova tela otkrivena, obaveštena je policija, a zbog tragova krvi koja je nađena urađen je uviđaj. Ipak, veruje se da su oboje preminuli prirodnom smrću u nedelju, jedno za drugim. Najverovatnije je prvi umro Miljko, koji je bio baš bolestan, što je Slavica jako teško podnela, pa je i ona preminula. Tela neće biti poslata na obdukciju jer nema tragova nasilne smrti niti bilo čega što bi trebalo istražiti - kaže naš izvor iz istrage.

Komšije preminulih s kojima smo juče razgovarali bile su očajne zbog tragedije koja se dogodila.

- Slavica i Miljko su bili bolesni duže vreme. Kako smo čuli, on desetak dana nije ustajao iz kreveta, pa su im pomagali rođaci pošto oni nisu imali dece. Navodno, poslednji put su ih obišli u subotu, kada su im doneli lekove - pričaju naši sagovornici.

Kako navode, Miletići se u nedelju nisu javljali na telefon, pa su rođaci pozvali komšije i pitali da li su ih videli.

- Niko od komšija ih nije video, zato su juče svi došli i pozvali Hitnu i policiju. Kada su ušli unutra, zatekli su njihova tela. Strašna tragedija, rođaci su planirali da ih juče odvedu kod sebe kući jer im se stanje pogoršalo, ali nažalost, to nisu dočekali - rekle su nam komšije.

O Slavici i Miljku stanari Rajićeve ulice imaju samo reči hvale. - Stanovali smo u istom dvorištu, bili su zaista divni ljudi. Ona je radila kao učiteljica, pa potom u nekoj firmi, dok je Miljko bio čuvar u školi. Dočekali su penziju, uvek su se držali zajedno i brinuli jedno o drugom. Tako su zajedno i umrli - kroz suze kažu komšije.

Sličan slučaj u Kragujevcu Jeremići nađeni zagrljeni

Sličan slučaj dogodio se u Kragujevcu pre šest godina. Bračni par Vera (87) i Dragoslav Jeremić (89) umrli su istog dana, nakon 60 godina braka, a policija i komšije pronašli su ih zagrljene. Kako su mediji tada pisali, Vera je bila učiteljica, a Dragoslav opštinski službenik. Nisu imali dece, ali su uvek bili nerazdvojni i do poslednjeg dana su se držali za ruke.

Rođak Radosav Slavica je bdela nad Miljkom danonoćno

Ispred kuće bračnog para juče je bio Slavičin rođak Radosav Gitarić. - Sa Slavicom sam se poslednji put čuo u nedelju oko 10 sati i još tada mi je rekla da je Miljko veoma loše i da ona danonoćno bdi nad njegovom bolesničkom posteljom, na svoje se zdravlje nije žalila. Zvao sam je istog dana po podne, međutim, nije mi se javljala i tada sam posumnjao da nešto nije u redu. Čim je svanulo, krenuo sam iz Smedereva i oko pola deset zatekao ih oboje mrtve - priča Radosav Gitarić, Slavičin rođak s kojim je bila vrlo prisna.

(Kurir.rs/J.Ivić - D. Čeković/ Foto: D. Čeković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track