PAO SNS U BLACU: Predsednik opštine i deset odbornika napustili stranku i osnovali novu odborničku grupu Napred za Blace
Foto: B.R.

raskol

PAO SNS U BLACU: Predsednik opštine i deset odbornika napustili stranku i osnovali novu odborničku grupu Napred za Blace

Srbija -

Nakon današnje odluke deset odbornika SNS u Blacu da istupi iz te odborničke grupe u lokalnoj skupštini i osnuje odborničku grupu „Napred za Blace“ praktično ova stranka je izgubila većinu. Nakon odluke grupe odbornika, koji su se na ovaj korak odlučili jer kako kažu podržavaju aktuelnog predsednika opštine Blace Zorana Jozića, a protiv su privremenog organa u stranci, i Jozić je samoiniciativno istupio iz SNS čiji je član do sada bio!

foto: B.R.

On je u pismenom obraćanju javnosti naglasio da je odlučio da istupi iz stranke njegov moralni čin jer podržava novoformiranu odborničku grupu „Napred za Blace“ .

foto: B.R.

Od 25 odbornika u Skupštini Blaca do sada je bilo 15 iz SNS što znači da su imali apsolutnu većinu. Podržavala ih je koalicija okuplјena oko Miloša Vasilјevića koji je predsednik Skupštine i koaj ima tri odbornika, a u opoziciji su bili pet odbornika DS i pojedan DSS i SPS. Sada je SNS spao na pet odbornika.

- Ovih dana biće prilično tesno i tek će se videti šta će iz svega ispasti. Odbornici koji su istupili su protiv Povereništva na čijem čelu je Darko Laketić, narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik OO SNS u Prokuplјu, a staju na stranu predsednika Opštine Blace Jozića, koji je do uvođenja privremenih mera u odboru i bio predsednik naprednjaka u Blacu- kaže osoba koja poznaje političke prilike u Blacu.

foto: B.R.

Iako i odbrnici novoformirane odborničke grupe i Jozić tvrde da i dalјe slede put Aleksandra Vučića, praktično ovo je prva opština u Srbiji u kojoj je SNS izgubila vlast!

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track