A TAMAN ŠTO SE RAZVILA BURNA POLEMIKA U VRNJAČKOJ BANJI: Umesto Peruna ipak fontana! Vrhovni bog starih Slovena ispao iz kombinacije
Foto: Fonet

Kružni tok pravo mesto za statuu

A TAMAN ŠTO SE RAZVILA BURNA POLEMIKA U VRNJAČKOJ BANJI: Umesto Peruna ipak fontana! Vrhovni bog starih Slovena ispao iz kombinacije

Srbija -

VRNJAČKA BANJA - Na budućem kružnom toku u blizini novog hotela u Vrnjačkoj Banji neće biti postavljen spomenik staroslovenskom bogu Perunu, već najverovatnije fontana, kaže Aleksandar Gvozdić, poslovni konsultant direktora hotela.

- Sigurno neće biti postavljen spomenik Perunu, već najverovatnije fontana. Šta god da postavimo, biće uz blagoslov SPC i predsednika opštine - rekao je Gvozdić, piše list.

foto: Zorana Jevtić

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da se planira postavljanje statue staroslovenskog boga Peruna, oglasila se Eparhija žička.

- Zašto mi danas ne bismo posetiocima Vrnjačke Banje nudili nešto iz svoje istorije što bi oni mogli da ponesu. I, na kraju, tako je u svim evropskim velikim gradovima, gde čovek koji dođe nešto novo ponese i ne negira tuđ identitet, već ga poštuje. Mislim da bi i u ovom slučaju trebalo tako razmišljati - smatra Aleksandar Jevtić, protonamesnik Eparhije žičke.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track