Najnovije vesti

PRVI ČOVEK BLACA UČVRSTIO POLOŽAJ: Posle napuštanja SNS, dobio podršku većine odbornika
Foto: Biljana Roganović

otišao iz stranke, ali podržava politiku vučića

PRVI ČOVEK BLACA UČVRSTIO POLOŽAJ: Posle napuštanja SNS, dobio podršku većine odbornika

Srbija

Od 15 odbornika koji su danas prisustvovali redovnoj Skupštini, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika opštine Blace Zorana Jozića, pa će on i nadalje obavljati tu funkciju. Smenjen je dosadašnji zamenik predsednika Ivan Burgić, a na njegovo mesto postavljena je na Snežana Sekulić iz Tadićeve Socijaldemokratske stranke.

foto: B.R.

Na istoj sednici konstatovan je i prestanak mandata jednom odborniku Srpske napredne stranke koji je nedavno izabran za predsednika mesne zajednice, te je zamenjen sledećim sa liste koji je podržao novoformiranu odborničku grupu "odbeglih" naprednjaka, pa oni sada imaju 11 odbornika.

Predsednik Skupštine Miloš Vasiljević kaže da su odbornici na ovoj sednici pokazali veliki karakter i dokazali da im je interes grada jači od interesa bilo kog pojedinca, interesne grupacije i stranke.

- Grupa odbornika koja čini skupštinsku većinu je pokazala veliki karakter i nije podlegla pritiscima kojima su na svakog pojedinačno vršili pojedinci ili neke "neformalne grupacije“ predvođene lokalnim uličarima – rekao je Vasiljević.

On ističe da je aktuelna vlast jasno stavila do znanja svima da ne želi povratak u 90-te, već ide napred i prati politiku demokratije, a pre svega, kako navodi, štiti interese građana opštine Blace koji su ih i birali.

foto: Dragan Kadić

Nakon podrške koja je potvrđena na današnjoj Skupštini, predsednik Opštine Zoran Jozić, kaže da se zasad centrala SNS nije oglašavala u vezi situacije u Blacu, a da će on narednih dana pokrenuti inicijativu da se ispitaju aktivnosti Povereništva i poverenika stranke i poslanika Darka Laketića, nakon što je juna 2017. godine raspušten Opštinski odbor SNS i on postavljen za poverenika.

- Napravljen je veliki jaz u stranci, Povereništvo za ovaj period nije uspelo da se organizuje i da sprovede unutarstranačke izbore koje su bili dužni da urade, a odluke koje su donosili su štetile interesima građana Blaca. Ja, kao predsednik Opštine, ali i većina odbornika, nismo mogli da se složimo sa takvim odlukama, epilog svega znate – rekao je Jozić.

Prvi čovek Blaca je još jednom naglasio da i on, ali i svi odbornici koji su pre nekoliko dana istupili iz SNS i formirali odborničku grupu "Napred za Blace“, i dalje podržavaju politiku predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića.

Ojačao podršku za jednog odbornika

Nakon današnje Skupštine i zamene jednog odbornika, od 5 koliko ih je otalo u SNS-u, novoformirana odbornička grupa "Napred za Blace“ sada ima 11 odbornika i, uz podršku Tadićevog SDS sa 3, vladajuću većinu čine 14 od ukupno 25 odbornika lokalne Skupštine.

foto: Youtube Printscreen

I pored prisustva na današnjoj sednici odbornika DSS-a, ova stranka je ostala u opoziciji, zajedno sa preostala 4 odbornika SNS-a, jednim odbornikom SPS-a i 5 iz Demokratske stranke.

Agencija predložila Jozićevu smenu

Zbog toga što je, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, iz opštinskog budžeta dobio 216.000 dinara za svoje poljoprivredno gazdinstvo, ali i zbog toga što je Zemljoradničkoj zadruzi “Blačka” gde je direktor bio njegov sin Stefan, raspodeljeno 2 miliona dinara budžetskih para, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je maja ove godine smenu predsednika Opštine Blace Zorana Jozića.

On je bio dužan da kao predsednik Opštine pismeno obavesti Agenciju o sukobu interesa koji je imao prilikom dodeljivanja novca iz budžeta Opštine Blace, što nije učinio, dok Jozić upravo neprijavljivanje Agenciji smatra "svojim jedinim grehom" i, osim toga, ne vidi ništa sporno u tome.

(Kurir.rs/Južne vesti.rs, Lj.M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...