MATURANTKINJA IZ VRANJA ZABLISTALA U VUKOVOM TRŠIĆU: Osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju u iz srpskog jezika i jezičke kulture
Foto: Privatna Arhiva

uspeh

MATURANTKINJA IZ VRANJA ZABLISTALA U VUKOVOM TRŠIĆU: Osvojila treće mesto na Republičkom takmičenju u iz srpskog jezika i jezičke kulture

Srbija -

Maturantkinja Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju Jelena Filipović osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju u Tršiću iz srpskog jezika i jezičke kulture.

“Jelena Filipović je sjajan takmičar koja za redom iz godine u godinu osvaja republička mesta. S obzirom na to da je Jelena takmičar koji se takmiči od prve godine ona završno sa ovim takmičenjem broji pet osvojenih mesta na Republičkim takmičenjima.

Upornim radom i saradnjom sa mentorom dr Tanjom Rusimović uspele su da ostvare uspeh i beleže svake godine osvojeno mesto u Tršiću. Zbog njene velike svestranosti, sjane organizacije i rada Jelena je potencijalni kandidat za đaka generacije”, kaže direktor škole Suzana Mišić Stanković.

Profesorka Rusimović napominje da je Jelena imala tu čast da zapečati uspehe ove generacije.

“Uporna i marljiva, ona se takmičila 27. maja da bi već sutradan bila na maturskoj večeri. No, kontinuirani rad, kontemplativnost i senzibilnost za nijanse u jeziku doprineli su da zablista i ove godine u Tršiću”, ističe profesorka.

S obzirom na to da joj je ovo četvrta godina kako se u Tršiću takmiči, za nju nije bilo iznenađenja, ili nečeg stranog i novog.

“Ovogodišnja nagrada je kruna moje posvećenosti izučavanju srpskog jezika, a ovo putovanje poslednja prilika da kao gimnazijalac uživam u prirodi Vukovog zavičaja. Za prijemni ispit spremam matematiku, pa mi je bilo teže da se podrobnije pripremam. Ipak, veliku je ulogu odigralo iskustvo i redovnost prilikom nadograđivanja znanja iz ove oblasti”, kaže Jelena.

Kurir.rs/T.S./Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja