DVE BAKE IZ MILANA KRENULE NA AZURNU OBALU, PA GREŠKOM SLETELE U NIŠ: Ali kada su videle tvrđavu, Trg kralja Milana i probale ćevape, odlučile su da OSTANU!
Foto: Kurir

Divni Grad na Nišavi dobio neočekivane goste

DVE BAKE IZ MILANA KRENULE NA AZURNU OBALU, PA GREŠKOM SLETELE U NIŠ: Ali kada su videle tvrđavu, Trg kralja Milana i probale ćevape, odlučile su da OSTANU!

Srbija -

NIŠ - Dve Italijanke koje su planirale da minuli vikend provedu na Azurnoj obali neprijatno su se iznenadile kada su još iz vazduha shvatile da Anđeoskog zaliva nema ni na vidiku, te da će umesto u Nicu, sleteti u Niš.

foto: Beta/Saša Đorđević

Promena turističke destinacije desila se zbog pravopisne greške prilikom kupovine karata preko interneta, zbog čega je i ranije Niš imao neočekivane goste.

foto: Kurir

Ivanka Stanisavljević, saradnik za odnose sa javnošću na aerodromu "Konstantin Veliki" saopštila je da je do zabune došlo na letu jedne lou kost kompanije.

DA LI STE ČULI ZA ŠVAJSOVANE ĆEVAPE? Oni su jedino oko čega se slažu Živković i Vučić, a tajni recept zna samo jedna Nišlijka!

- Redovnom linijom sa aerodroma "Bergamo" u Milanu u nišku vazdušnu luku doputovale su dve starije gospođe, koje su pogrešile destinaciju. Objašnjeno im je da su greškom kupile kartu za let do Niša umesto do Nice. Bile su malo zbunjene, ali prema mojim saznanjima, odlučile su da vikend provedu u Nišu - kazala je Stanisavljević.

foto: Kurir

Iako su propustile priliku za špacir po Engleskom šetalištu, viđenje palate grofa Negreskua i uživanje u plavetnilu Azurne obale, Italijanke su imale mogućnost da i u Nišu vide mnogo toga. Monumentalna Tvrđava izgrađena u vreme Turaka, prepoznatljivo je obeležje grada na Nišavi, Obrenovićeva ulica ima svoju draž iako je ne krase palme, A Trg Kralja Milana jeste skromniji u odnosu na francuski Trg Masena, ali i on ima svoju lepotu.

foto: Kurir

Ono što je Italijanke sigurno ubedilo da nisu pogrešile što se nisu prvim letom vratile u Evropu je južnjačka kuhinja. Ćevapi, pljeskavice, mućkalica, šopska salata… mogu dostojno da pariraju francuskoj kuhinji. Srpski meni im je verovatno bio još ukusniji kada su shvatile da su večeru u Nišu platile onoliko koliko bi ih koštala kafa i piće na Azurnoj obali.

foto: Kurir

Krajem 2016. godine grupa mladih Čeha napravila je istu grešku. Oni su iz Niša odjurili do aerodroma u Sofiji da bi odleteli u Francusku, gde su imali uplaćen smeštaj.

(Kurir.rs/Telegraf/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track