VRŠNJAČKO NASILJE U SREMSKIM KARLOVCIMA: Posle brojnih uvreda, grupa vršnjaka pretila đaku da će ga izbosti nožem
Foto: Profimedia

užas

VRŠNJAČKO NASILJE U SREMSKIM KARLOVCIMA: Posle brojnih uvreda, grupa vršnjaka pretila đaku da će ga izbosti nožem

Srbija -

NOVI SAD - Učeniku šestog razreda Osnovne škole "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima grupa vršnjaka iz odeljenja pretila je da "će ga sutra, (u sredu, 13. juna) ako dodje u školu, izbosti nožem", izjavila je majka tog učenika za portal Infonet Vojvodina.Roditelji tog dvanaestogodišnjeg dečaka kazali su da vršnjačko nasilje nad njihovim detetom traje dve godine, od početka petog razreda.

foto: Shutterstock

"Posle bezbroj pretnji, uvreda, maltretiranja koje je trpeo, poslednji u nizu je više nego alarmantan. Došao je kući iz škole plačući i rekao nam da su mu trojica dečaka rekli da će ga sutra izbosti nožem", ispričala je majka dečaka.

Dodala je da joj je razredna starešina savetovala da je najbolje da se dečak u sredu, ipak, ne pojavi na časovima.

"Rekla mi je da me savetuje kao majka majku i da misli da je možda najbolje da ne dodje u školu, jer je situacija sada postala veoma ozbiljna, te da je grupa učenika koji maltretiraju moga sina sada mnogo brojnija", kazala je S.B.N.

Direktor Osnovne škole "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima Goran Maravić potvrdio je da problem postoji i dodao da ga škola rešava tako što se problemom bavi školski Tim za borbu protiv nasilja.

Na pitanje da li ga zabrinjavaju maloletničke pretnjem nožem drugom maloletniku odgovorio je da su "to više bile dečije razmirice u žaru borbe".

foto: Reuters 25 11 2015

"Moramo da ispitamo šta kaže i jedna, i druga, i treća strana. Te pretnje nožem smatram da su više izgovorene u žaru dečije borbe, kada deca i psuju i svašta govore jedni drugima. Najvažnije je da su deca procesuirana kroz sistem kako zakon nalaže, obavljeni su razgovori sa psihologom, pedagogom, razrednom starešinom, roditeljima dece", naveo je Maravić.

Majka dečaka je ispričala da se jedan od poslednjih u nizu incidenata dogodio prošle nedelje, kada su njenom sinu demolirali bicikl u školskom dvorištu.

"Za ove dve godine vršnjačko nasilje je konstantno. Govore mu da je peder, psuju ga, govore mu da mu je mama tužibaba, kad god odem u školu da pokušam da rešim ovaj problem, jer se plašim da će eskalirati i da bi moglo da se desi nešto mnogo ozbiljnije i tragičnije. Moja je dužnost da zaštitim svoje dete, da bar pokušam sve ono što je u mojoj moći, kao roditelja", kaže majka S.B.N.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track