VEROVALI ILI NE, OVO SU JUNSKE SLIKE IZ UŽICA! Mašine za čišćenje snega posle nevremena sklanjaju LED! (FOTO)
Foto: Zoran Šaponjić

DAN POSLE

VEROVALI ILI NE, OVO SU JUNSKE SLIKE IZ UŽICA! Mašine za čišćenje snega posle nevremena sklanjaju LED! (FOTO)

Srbija -

Dan posle nezapamćenog nevremena koje je u sredu pogodilo zapadnu Srbiju, na ulicama Užica neverovatne scene - mašine čiste led usred juna!

Kako navode lokalni mediji, šteta se procenjuje na oko 6.000.000 dinara u objektima.

Ekipe iz lokalnih samouprava od jutros su na terenu i procenjuju štetu i celokupno stanje na poljoprivrednom zemljištu koje je juče pogođeno gradom, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Prema njegovim rečima, najviše udara grada bilo je na prostorima Aranđelovca, Topole, Priboja, Užica, Požarevca i Smederevske Palanke i dodao da je država juče, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ispalila 1.164 protivgradnih raketa.

foto: Beta/Dragan Karadarević

Ministar je podvukao da je najviše raketa ispaljeno iz Radarskog centra Bukulja, u okolini Aranđelovca i Topole, čak 255, kao i 167 raketa na prostoru koji pokriva Užice.

"Od 15. aprila država je ispalila ukupno 7.930 raketa. Poređenja radi, svih 10 godina ranije u proseku je ispaljeno od 2.800 do 3.000 raketa, a ove godine skoro 8.000. Takođe, imali smo 38 dana sa mogućim dejstvom grada, a u proseku bude između 10 i 12 dana", ukazao je Nedimović.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEZAPAMĆENO NEVREME U UŽICU, OTVORILO SE NEBO: Grad pobio sve, reke vode teku ulicama, grmelo više od 10 minuta (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track