Najnovije vesti

VANREDNA SITUACIJA U PETROVCU NA MLAVI: Snažno nevreme odnelo sve pred sobom, pukla brana na reci Bosur, poplavljeno 20 naselja! (VIDEO)
Foto: Facebook/Opština Petrovac na Mlavi

Jaka kiša ne jenjava

VANREDNA SITUACIJA U PETROVCU NA MLAVI: Snažno nevreme odnelo sve pred sobom, pukla brana na reci Bosur, poplavljeno 20 naselja! (VIDEO)

Srbija

U Petrovcu na Mlavi i danas jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine.

 

 

Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi.

 

 

Štetu je pretrpelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju pola opštine.

 

 

Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju. U žagubičkim selima bujice odnele delove puta.

 

 

Predsednk opštine Nedinić: Štab za krizne situacije zaseda 24 sata

 

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je da je veliko nevreme zadesilo tu opštinu.

 

 

"Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru samo deo grada ili jedno selo, već je dve trećine opštine u velikom problemu. Zbog toga smo danas doneli odluku o ptroglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine", rekao je Nedinić.

 

AMSS apeluje na oprez u vožnji

 

Kiša pada u više delova Srbije, što od vozača zahteva dodatnu opreznost, pogotovu na putevima oko Petrovca na Mlavi, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

 

 

Kako se navodi u saopštenju, u istočnim, centralnim i jugozapadnim krajevima zemlje mestimično pada slaba i umerena kiša, dok je ponegde u dolini Velike Morave jakog intenziteta.

 

 

Ružić: Vlada će izaći u susret opštinama koje su pretrpele štetu

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je danas da će Vlada izaći u susret svim opštinama u Srbiji u kojima je, usled nevremena, došlo do materijalnih šteta. Obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije, Ružić je kazao da će Vlada da reaguje i da je juče na sednici formirano koordinaciono telo, odnosno radna grupa.

 

foto: Stefan Jokić

 

"Juče sam bio u selu Golubac u Smederevskoj Palanci, 1.000 domaćinstava je ostavljeno bez krova nad glavom. Uništena je crkva, osnovna škola, vrtić, 4.000 hektara obradive poljoprivredne površine", rekao je Milojičić.

 

 

On je apelovao na državne institucije da pomognu opštini Smederevska Palanka, gradu Užicu, Požegi, Arilju, Velikoj Plani, "jer je ono što je pretrpljeno prethodnih dana katastrofa".

 

Nedimović: Prve procene o šteti u ponedeljak ili utorak

 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio je danas da prve procene o šteti nevremena, koje je 13. juna zahvatilo više opština u Srbiji, očekuje u ponedeljak ili utorak. Nedimović je rekao da se tek sagledavaju posledice tog nevremena sa gradom koje je bilo pre samo 36 sati i da su predstavnici lokalnih samouprava i Ministarstva poljoprivrede izašli juče na teren, kao i komisije za procenu štete.

 

foto: Marina Lopičić

 

"Procenjujem da ćemo u ponedeljak ili utorak imati prve kvalitetne procene. Najveći problem je bio u Topoli, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani", rekao je ministar novinarima u Bogatiću.

 

(Kurir.rs/RTS, Agencije/Foto: Facebook/Opština Petrovac na Mlavi)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEZAPAMĆENO NEVREME U UŽICU, OTVORILO SE NEBO: Grad pobio sve, reke vode teku ulicama, grmelo više od 10 minuta (KURIR TV)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...