STRAVIČNE SLIKE IZ PETROVCA NA MLAVI: 50 domaćinstava POD VODOM VIŠE OD METRA! Pomoćnik predsednika opštine za Kurir: PUNIMO DŽAKOVE, NE ZNAMO ŠTA NAS ČEKA (FOTO)
Foto: Facebook/Opština Petrovac na Mlavi

STRAHUJU OD POPLAVA

STRAVIČNE SLIKE IZ PETROVCA NA MLAVI: 50 domaćinstava POD VODOM VIŠE OD METRA! Pomoćnik predsednika opštine za Kurir: PUNIMO DŽAKOVE, NE ZNAMO ŠTA NAS ČEKA (FOTO)

Srbija -

U Petrovcu na Mlavi jaka kiša napravila je velike probleme, usled čega je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine. Meštani strahuju od novih padavina, a reka je na 70 centimetara od izlivanja u gradu.

foto: Kurir

Brana Korenica izdržala je pritisak, iako je imala iistorijski maksimum, a da je i ona propustila bilo bi više štete i žrtava, dok brana Busur nije mogla da prihvati nadolazeću vodu.

"Najveći problem nam je pritoka Busur, pukla brana i poplavljena su tri-četiri sela. Materijalna šteta je ogromna. U više od 50 domaćinstava voda je poplavila više od metar, dok su ostalima poplavljena dvorišta", rekao je za Kurir pomoćnik predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Boris Gvozdić.

Iz opštine su apelovali na dobrovoljce za skupljanje džakova.

"Pune se džakovi, ne znamo da li će novi talas da naiđe sa Homoljskih planina. Najavljene su kiše do nedelje, ne znamo kako će izgledati. Mlava je na 70 centimetara od izlivanja u gradu", dodaje Gvodzić.

U Petrovcu na Mlavi i danas jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine.

Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi.

Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju. U žagubičkim selima bujice odnele delove puta.

Predsednk opštine Nedinić: Štab za krizne situacije zaseda 24 sata

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je da je veliko nevreme zadesilo tu opštinu.

"Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru samo deo grada ili jedno selo, već je dve trećine opštine u velikom problemu. Zbog toga smo danas doneli odluku o ptroglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine", rekao je Nedinić.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEZAPAMĆENO NEVREME U UŽICU, OTVORILO SE NEBO: Grad pobio sve, reke vode teku ulicama, grmelo više od 10 minuta (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track