Najnovije vesti

VANREDNA SITUACIJA U 11 ALEKSINAČKIH SELA: Bujica nosila sve pred sobom! Meštani satima bez struje i vode!
Foto: Printscreen/Youtube

pričinjena ogromna šteta

VANREDNA SITUACIJA U 11 ALEKSINAČKIH SELA: Bujica nosila sve pred sobom! Meštani satima bez struje i vode!

Srbija

Opština Aleksinac proglasila je danas vanrednu situaciju u 11 sela na svom području zbog ogromne štete koju su tim mestima pričinile reka Turija i bujični potoci sa Malog Jastrepca, rekao je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.

On je kazao da je da su obilne kiše koje su padale tokom noći između četvrtka i petka izazvale porast nivoa reka.

"Turija i bujični potoci nosili su drveće i kamenje i izazvali odrone na regionalnim i lokalnim putevima. Svih 11 sela bilo je tokom dana i noći bez struje, a sela Koprivnica i Vrćenovica i bez vode", istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije uspele su da tokom dana obezbede snabdevanje strujom za devet sela, a tokom sutrašnjeg dana struju bi trebalo da dobiju sela Šurić i Mali Drenovac.

Stanković je dodao da je danas pao most na Turiji kod sela Bankovci, ali pri tom srećom niko nije nastradao. 

"Turija, koja preko leta ume da presuši, noćas je bila velika kao Južna Morava u tom delu godine. Tokom dana voda se malo povukla, ali i dalje je njen nivo izuzetno visok", naglasio je Stanković.

On je rekao da je opština Aleksinac angažovala svu raspoloživu mehanizaciju kako bi normalizovala stanje na ugroženom području u podnožju Malog Jastrepca.

"Radili smo prvenstveno na raščišćavanju puteva i stavljanju pod kontrolu voda koje su izlazile iz svojih korita. Naše ekipe su do dolaska mehanizacije "Puteva Srbije" rasčišćavale regionalni put Tešica-Vukanja, pošto je jedno vreme saobraćaj tu bio obustavljen", izjavio je Stanković.

Prema Stankovićevim rečima, mnogo posla u selima ima i narednih dana jer su brojna dvorišta i imanja napunjena drvećem, kamenjem i peskom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen, Youtube, ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...