Najnovije vesti

Ministarstvo poljoprivrede: Uskoro stiže pomoć za sanaciju štete od nevremena
Foto: Tanjug

sednica koordinacionog tela

Ministarstvo poljoprivrede: Uskoro stiže pomoć za sanaciju štete od nevremena

Srbija

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima napraviće program pomoći kako bi se u najkraćem mogućem roku sprovela sanacija posledica od elementarnih nepogoda u Srbiji, dogovoreno je danas na sednici Koordinacionog tela za procenu štete usled elementarnih nepogoda.

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je ministar Branislav Nedimović održao sednicu Koordinacionog tima za usmeravanje i usklađivanje svih aktivnosti vezanih za utvrđivanje obima i visine štete nastale kao posledice elementarne nepogode.

 

 

Na sednici su pored predloga mera koje će biti preduzete u narednom periodu, predstavljene i trenutne aktivnosti nadležnih službi u 18 opština na teritoriji Srbije.

 

U ovom trenutku lokalne samouprave sprovode popis oštećenih objekata, na osnovu čega će se kasnije uraditi i precizna procena nastale štete, navodi se u saopštenju.

 

Nevreme koje je pre nekoliko dana pogodilo veći deo Srbije nanelo je veliku štetu poljoprivrednicima, a oštećeni su i brojni objekti i putevi.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

OPSADNO STANJE U ČAČKU: Jaka kiša paralizovala čitav grad, bujice se slivale ulicama, TOTALNI HAOS! (KURIR TV)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...