ŠEF DVERI U ČAČKU: Još nisam dobio presudu, za nju sam saznao iz medija
Foto: Printscreen Youtube

reakcija

ŠEF DVERI U ČAČKU: Još nisam dobio presudu, za nju sam saznao iz medija

Srbija -

Šef odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka Aleksandar Tanasković rekao je danas da još nije dobio presudu Osnovnog suda koji ga je osudio na zatvorsku kaznu od četri meseca, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja u čačanskoj Skupštini.

Tanasković je na konferenciji za novinare rekao da je za presudu saznao iz medija i da nije stigla do njega.

"To što je presuda u medijima, a još nije došla do mene pokazuje u kakvom stanju se nalazi Osnovni sud u Čačku. To je bruka i sramota", rekao je Tanasković.

On je ocenio da je sudjenje protiv njega bilo političko.

"Sudilo se opoziciji Čačka, a ne Aleksandru Tanaskoviću. Presudom je uveden verbalni delikt i pokušava se cenzurisanje opozicije", kazao je Tanasković.

On je dodao da je sudjenje protiv njega završeno za pet meseci, od januara do juna i pitao da li je isto tako brzo i efikasno sud reagovao povodom rušenja objekata u Savamali ili povodom ubistva Olivera Ivanovića.

Mediji su za presudu saznali od predsednika Skupštine Igora Trifunovića koji je juče na konferenciji za novinare rekao da je presuda protiv Tanaskovića doneta.

Šef opozicione odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić ocenio je danas da je presuda protiv Tanaskovića "skandalozna".

"Predednika Skupštine povredio je papir. On je neuspešno pokušao da odglumi Šojića", rekao je Marić na konferenciji za novinare Nove Srbije.

U obrazloženju presude navodi se da je Tanasković kriv što je 5. jula 2017. godine predsednika Skupštine Igora Trifunovića gadjao svežnjom skupštinskog materijala kojim ga je pogodio u predelu oka i time mu naneo lake telesne povrede.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track