AFERA U PARAĆINU: Opštinski veće podnelo krivične prijave zbog trgovine uticajem u školama
Foto: Aleksandar Jovanović

smena direktora oš

AFERA U PARAĆINU: Opštinski veće podnelo krivične prijave zbog trgovine uticajem u školama

Srbija -

BEOGRAD - Opštinsko veće u Paraćinu podnelo je danas krivičnu prijavu MInistarstvu unutrašnjih poslova protiv NN lica iz povereništva Srpske napredne stranke u toj opštini i iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zbog saznanja da je SNS u Paraćinu dogovorio imenovanje vršilaca dužnosti direktora uz prethodnu smenu sadašnjih.

Kako se navodi u saopštenju Opštinskog veća krivična prijava je podneta zbog sumnje da je izvršeno krivično delo trgovina uticajem.Direktori nekoliko osnovnih škola obratilo se Opštinskom veću i kazalo da ima saznanja da će odredjeni direktori biti smenjeni, da će na njihova mesta biti postavljeni v.d. direktori, koja bi zauzvrat trebalo da na odredjeno vreme zaposle rodjake rukovodilaca lokalnog SNS.

"Kako SNS u Paraćinu nema zakonska ovlašćenja da na ovaj način imenuje, postavlja i razrešava direktore škola ili da posreduje u ovoj aktivnosti smatramo da su se u ovoj aktivnosti stekle osnove za sumnju da je reč o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track