ODRŽAN 4. FESTIVAL SEĆANJA NA TIJANU JURIĆ: Sestre iz Jakova dobile nagradu Glasovi anđela u etno pevanju
Foto: Fondacija Tijana Jurić

Humana i emotivna manifestacija u Bajmoku

ODRŽAN 4. FESTIVAL SEĆANJA NA TIJANU JURIĆ: Sestre iz Jakova dobile nagradu Glasovi anđela u etno pevanju

Srbija -

BAJMOK – Festival "Glas anđela" održan je 4. put u naselju Bajmok kod Subotice, a posvećen je tragično preminuloj devojčici Tijani Jurić, nakon što je njen otac Igor Jurić osnovao i Fondaciju sa njenim imenom i pokrenuo I ovu manifestaciju, kako bi podsetio na potrebu da se i putem zakona i u svakodnevnom životu obezbedi najveća moguća zaštita za decu i omladinu.

foto: Fondacija Tijana Jurić

Festival "Glas anđela" završen je sinoć u Sportskom centru u Bajmoku, a program su ove godine podržali i gosti, poznati umetnici Tihomir Stanić i Biljana Krstić, koja je uputila poruku sa festivala, da on već četiri godine potvrđuje koliko je važno da što više ljudi bude u priči borbe protiv nasilja, a sa druge strane i da afirmiše talentovanu decu i omladinu.

foto: Fondacija Tijana Jurić

"Ovo je lepo sećanje na Tijanu, a čuli smo prave anđeoske glasove na festivalu, što možemo da zahvalimo Tijaninoj porodici“, rekla je Biljana Krstić, dok je Stanić otvorio festival sthovima "Sumatre" Miloša Crnjanskog.

foto: Fondacija Tijana Jurić

Jana (14) i Dunja Mihailović (13), sestre iz mesta Jakovo, pobedile su u etno pevanju i oduševile posetioce, goste i žiri, opravdavši priznanje Glasa anđela, uz još desetak talentovanih mladih takmičara. One su osvojile glavnu nagradu, devetomesečnu stipendiju sa iznosom od 63.000 dinara, a žele da je poklone vokalnoj radionici Bistrik, čije su članice. Jana i Dunja kažu, da će tako svi članovi imati šansu da napreduju u radionici Bistrik, a za njih dve je vele, velika čast i odgovornost što su pobedile.

foto: Fondacija Tijana Jurić

"Ovo nam nije prva nagrada na muzičkim manifestacijama, ali na ovu smo izuzetno ponosne, jer je ovo najhumaniji i najemotivniji festival, posvećen našoj Tijani i svim mladima", poručile su Jana i Dunja.

foto: Fondacija Tijana Jurić

Jednogodišnju stipendiju za školovanje u tradicionalnom pevanju, u školi Bojana Nikolić, dobili su najmlađi takmičari blizanci Iva i Vasilije Vučković iz Šapca, a drugo mesto žiri, u kojem su bili i Biljana Krstić, muzički urednici i umetnici, dodelio je Mileni Nikitović iz Kule, a treće Kristini Damnjanović iz Kruševca. Danica Kadović iz Obrenovca dobila je nagradu Radio Beograda, Od zlata jabuka, za negovanje tradicionalne pesme.

Igor Jurić, Tijanin otac, uručio je zahvalnice za pomoć i podršku Fondaciji, udruženjima Čepom do osmeha i Dva minuta tišine, MUP Srbije i Vladimiru Uroševiću, čija supruga je primila zahvalnicu.

foto: Fondacija Tijana Jurić

Na Festivalu je nastupio i Zvonko Bogdan, legenda starih gradskih pesama, a svi umetnici su uputili poruku da festival "Glas anđela" treba negovati i čuvati.

(Kurir.rs/N.H./Foto: Fondacija Tijana Jurić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track