NAŠA SRBIJA: Deca sa Kosova i Metohije u "školi prijateljstva" na Tari
Foto: Kurir

NAŠA SRBIJA: Deca sa Kosova i Metohije u "školi prijateljstva" na Tari

Srbija -

Tradicionalni 18. međunarodni kamp "Škola prijateljstva" na Tari, u organizaciji humanitarna organizacije "Naše Srbije" a pod pokroviteljstvom UNESKO, počeo je danas i trajaće do 27. jula .

U kampu je više od 170 dece iz Popovca, Paraćina, Republike Srpske, Crne Gore, Moldavije i Rusije, i pedesetoro dece sa Kosova i Metohije, uz podršku Kancelarije za KiM Vlade Srbije, aerodroma Nikola Tesla i Elektromreže Srbije.

"Škola prijateljstva" ima radionice zabavno-sportskog sadržaja - škole fudbala, košarke, tenisa, borilačkih veština i ritmičke gimnastike, kao i kreativne radionice poput škole muzike, slikanja, etnologije, ekologije i izviđaštva, koje imaju za cilj da kod dece razviju talenat, kreativno mišljenje i timski duh.

Ovaj kamp realizuje se svakog leta od 2001. godine, a osnovni cilj mu je okupljanje srpske dece obuhvaćene programima humanitarne organizacije "Naša Srbija", a koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji i u zemljama u regionu, kao i očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, a njene ciljeve kao vredne podrške prepoznao je i UNESKO.

(Kurir.rs Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja