Najnovije vesti

OGROMNA MATERIJALNA ŠTETA: I dalje traje istraga o uzrocima požara u hotelu u Niškoj Banji
Foto: Kurir, Printscreen

SAČUVAN PRVI I DRUGI SPRAT

OGROMNA MATERIJALNA ŠTETA: I dalje traje istraga o uzrocima požara u hotelu u Niškoj Banji

Srbija

Niška policija i dalje radi na utvrđivanju uzroka požara koji je u petak uveče zahvatio hotel "Partizan" u Niškoj Banji, rečeno je u Policijskoj upravi u tom gradu.

U policiji nisu mogli da saopšte detalje istrage, ali je poznato da će uzroke požara utvrditi forenzičari Uprave za vanredne situacije.

Kako Beta nezvanično saznaje, izvesno je da je izbijanju požara namerno ili nenamerno doprineo ljudski faktor, s obzirom na to da u hotelu nema struje pa je isključena mogućnost da je došlo do kvara na električnim instalacijama.

U požaru su potpuno izgoreli potkrovlje i sprat ispod, dok su vatrogasci uspeli da sačuvaju prvi i drugi sprat hotela.

Narednih dana očekuje se zvanična procena štete na objektu, a trenutne procene govore da šteta iznosi od 50 do 100 miliona dinara vrednosti hotela, koju je Poreska uprava prilikom oglašavanja za prodaju procenila na 310 miliona dinara.

Hotel "Partizan" decenijama je važio za jednu od najlepših građevina u Nišu, sa 4.700 kvadrata, više od 130 postelja za goste, nekoliko sala za sastanke i brojnim drugim sadržajima.

Izgradio ga je od 1935. do 1937. godine niški industrijalac Milivoje Milenković, a posle rata je njime gazdovala firma "Srbijaturist".

Nakon što je to preduzeće kupila firma američkog biznismena srpskog porekla Srba Iilić, hotel nije radio. Zbog poreskog duga Ilićeve firme "Redwood" od preko 105 miliona dinara, početkom godine bile su raspisane dve licitacije za "Partizan", ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

Posle neuspešnih javnih nadmetanja, u planu je bila prodaja hotela neposrednom pogodbom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...